x

Pročitajte na jednom mjestu sva službena priopćenja i demantije HDS ZAMP-a vezana uz naše aktivnosti, relevantna događanja i medijske napise. 

  • Početna
  • Press
  • Reakcija HDS ZAMP-a na članak ˝HUVEL: ZAMP je kriv, samo je pitanje koliko će novca isplatiti˝
  • Print

Reakcija HDS ZAMP-a na članak ˝HUVEL: ZAMP je kriv, samo je pitanje koliko će novca isplatiti˝

Poštovani,

obraćamo Vam se vezano uz članak pod nazivom ˝HUVEL: ZAMP je kriv, samo je pitanje koliko će novca isplatiti˝ autorice Oriane Novokmet objavljen na Tportalu, 25 svibnja 2012.. U tom članku izneseni su neki navodi na koje je HDS ZAMP prisiljen reagirati radi potpunog i istinitog informiranja javnosti.

HDS ZAMP je ODMAH samoinicijativno, bez naloga Agencije, smatrajući to ispravnim postupkom prema svojim klijentima, za uvoznike koji nisu ostvarili maksimalni popust na naknade za privatno kopiranje u razdoblju od 2006. do 2009.godine, napravio retrogradni obračun naknade uz primjenu maksimalnog popusta.

Istodobno smo bili voljni onima koji su zbog neostvarivanja maksimalnog popusta eventualno pretrpjeli dodatnu štetu i nju dokumentirali, istu i podmiriti. Međutim od 4 tvrtke koje su tražile odštetu u milijunskim iznosima, SVOJEVREMENO niti jedna istu nije dokumentirala.

S obzirom da te tvrtke za razdoblje od 4 godine, uopće nisu platile naknadu, ili su je preplatili u iznosu od nekoliko tisuća kuna (najviše od njih preplatila je upravo tvrtka koja je jedina uvijek uredno plaćala naknadu, tvrtka Koracell gosp. Kopreka i to u iznosu od 9.800 kn), u cilju objektivne procjene zatražili smo stručno mišljenje sudskog vještaka.

Vještak je u svojem nalazu tražene visine odštetnih naknada definirao kao proizvoljne, neutemeljene, nedovoljno jasne i nedovoljno obrazložene, i kao takve nipošto ih nismo mogli prihvatiti. Tako smo, uz sve uložene napore da osiguramo korektne odnose s klijentima i SPORAZUMNO RJEŠAVAMO EVENTUALNE SPOROVE, nažalost ipak završili u sporovima koji su još uvijek u tijeku.

 

Marina Ferić Jančić
Odnosi s javnošću
Hrvatsko društvo skladatelja
Služba zaštite autorskih muzičkih prava
tel. 01/6387 000 i 01/6387 052
mob. 091/6274 623
fax 01/6387 001
e-mail: marina.feric.jancic@hds.hr
Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.