x

Pročitajte na jednom mjestu sva službena priopćenja i demantije HDS ZAMP-a vezana uz naše aktivnosti, relevantna događanja i medijske napise. 

Glazba u hotelima uz 15 % popusta

Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske i Hrvatsko društvo skladatelja, Služba ZAMP (HDS ZAMP) dogovorili su za ovu godinu, uz popuste osigurane prijašnjih godina, dodatni popust od 15% na naknade za korištenje glazbe u sobama i zajedničkim prostorijama hotela, kampova i druge vrste ugostiteljskih objekata za smještaj.

Aktivno pregovaranje obiju strana rezultiralo je dogovorenim popustima koji su namijenjeni 2012. godini a dodatno će se pregovarati o novom modelu obračuna naknade za 2013. godinu.

Novo ispregovarani uvjeti predstavljaju početak, zajednički interes i volju za postizanje novog modela naknade, a obje strane obvezale su se na međusobnu suradnju. Tako će Udruga poslodavaca u hotelijerstvu svojim djelovanjem utjecati na podizanje razine svijesti svojih članica o važnosti poštivanja autorskih i srodnih prava. S druge strane, HDS ZAMP će voditi računa o specifičnostima hotelijerske djelatnosti kao i o gospodarskom okviru u kojem hotelijeri posluju.

Također, uspostavit će se zajedničko medijacijsko tijelo u koje će svaka strana imenovati po dva člana, a koje će rješavati pojedinačne prigovore korisnika-člana udruženja koji svoj problem ne uspije riješiti izravno s HDS ZAMP-om.

 

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.