x

Pročitajte na jednom mjestu sva službena priopćenja i demantije HDS ZAMP-a vezana uz naše aktivnosti, relevantna događanja i medijske napise. 

Demanti "otkrića" saborskog zastupnika SDSS-a Mile Horvata

Dužni smo reagirati na navode u tekstu pod nazivom "SABORSKI ZASTUPNIK UPOZORIO 'Znate li da inspektori ZAMP-a naplaćuju i za radio u traktoru?'" vezane za izjavu saborskog zastupnika SDSS-a Mile Horvata koju je danas, 22. svibnja, prenijela HINA.

HDS ZAMP ne naplaćuje autorsku naknadu na privatno korištenje glazbe koje se odnosi na slušanje glazbe u kući, jednako kao i na slušanje glazbe u automobilu, traktoru ili bilo kojem drugom prijevoznom sredstvu jer za to ne postoji zakonska osnova.

Terenski zastupnici ZAMP-a nikad nisu kontrolirali ovu vrstu korištenja glazbe; služba ZAMP nikada nije naplaćivala autorske naknade za slušanje glazbe na ovaj način, a još manje prijetila ovrhom od 20.000 kn.

Potpuna neistina poput ove čini ogromnu štetu Hrvatskom društvu skladatelja, njegovoj stručnoj službi za zaštitu autorskih muzičkih prava i svim skladateljima.

Zabrinjavajuće je da saborski zastupnik Horvat u Saboru iznosi ovako pogrešne informacije, ali i da ne poznaje zakone Republike Hrvatske koji reguliraju djelokrug rada organizacije za kolektivno ostvarivanje prava glazbenika.

Foto: "Traktor na oranju" by Petar Milošević - Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.