x

Pročitajte na jednom mjestu sva službena priopćenja i demantije HDS ZAMP-a vezana uz naše aktivnosti, relevantna događanja i medijske napise. 

  • Početna
  • Press
  • Demantij: Ne postoji ugovor HRT-a i ZAMP-a o zastupanju TV prava u kabelskoj distribuciji
  • Print

Demantij: Ne postoji ugovor HRT-a i ZAMP-a o zastupanju TV prava u kabelskoj distribuciji

Na portalu www.index.hr danas, 14. ožujka 2015., objavljen je članak autor Petra Vidova s naslovom „Rajković: Radman je ugovorom sa ZAMP-om oštetio HRT za milijardu kuna“ (link).

U priopćenju Dražena Rajkovića, koji je polazište članka, iznose se netočne teze koje se uredničkom opremom – naslovom članka -  stavljaju u još negativniji kontekst, šteteći tako ugledu i časti HDS-a i njegove stručne službe ZAMP.

Želimo obavijestiti o sljedećem:

Ne postoji ugovor između HRT-a i HDS ZAMP-a o zastupanju za TV prava u kabelskoj distribuciji

HRT je opunomoćio EBU Cable Coordination za ostvarivanje svojih TV prava u kabelskoj distribuciji.

Bivši zaposlenik HRT-a Marko Ugarković je u javnosti nedavno iznio netočnu tezu (koju Dražen Rajković sada citira i „razrađuje“) da je HDS ZAMP ugovorio banalno niske cijene za HRT-ova prava s kabelskim operaterima, spekulirajući da je to možda bilo zbog nekih svojih interesa. Ovo je neistina jer HDS ZAMP nikada nije ugovarao visinu naknada za TV prava HRT-a, već je to za HRT napravio EBU Cable Coordination.

EBU Cable Coordination je i potpisnik ugovora s kabelskim operaterima, te onaj koji utvrđuje visinu naknade (cijenu).

HDS ZAMP je samo provoditelj ugovora između EBU CC i kabelskih operatera (MaxTv, B-net i sl) , odnosno onaj koji fakturira i distribuira naknadu. Dakle, nema ugovora između HRT-a i HDS ZAMP-a o zastupanju za TV prava u kabelskoj distribuciji niti HDS ZAMP određuje visine naknada za ta prava.

U naravi je naknadu za TV prava HRT-a u izravnim pregovorima na sastancima s kabelskim i IPTV operaterima uvijek određivao EBU Cable Coordination. To je bio slučaj i na nedavnom sastanku u Zagrebu gdje su se predstavnici EBU Cable Coordination susreli s predstavnicima MaxTV-a i B-net-a.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.