x

U današnjem konkurentnom poslovnom okružju, mnogi traže nove načine kojima bi mogli unaprijediti svoje poslovanje i tako privući i zadržati klijente te poboljšati radne uvjete i okružje u kojem rade zaposlenici. Glazba može dati tu prednost!

Jukebox aparati

Digitalni jukebox uređaji pored bolje kvalitete zvuka nude i neusporedivo veći izbor glazbenih djela i tako obogaćuju vašu ponudu usluga. Ukoliko ste odlučili obogatiti glazbenu ponudu u svojem objektu. Obveza je svakog vlasnika jukebox uređaja da prije stavljanja u promet ishodi Odobrenje HDS ZAMP-a za mehaničko umnožavanje glazbenih zapisa u digitalnom obliku. Uređaj koji ima reguliranu naknadu mora stoga na sebi imati hologramsku markicu kojom vlasnik uređaja dokazuje da je za određeni vremenski period podmirio naknadu za mehaničko umnožavanje. Hologramska markica mora biti istaknuta na vidljivom mjestu i izgleda kao što je to primjerice na slici (hologram je srebrne boje).

HDS ZAMP je Udruzi priređivača zabavnih igara (UPZI) koja okuplja vlasnike predmetnih uređaja izdao Odobrenje o korištenju glazbenih djela u digitalnom obliku. Svaki vlasnik jukebox uređaja može se kroz članstvo u toj Udruzi priključiti već postojećem Odobrenju uz podmirenje naknade ili može individualno regulirati naknadu sklapanjem pojedinačnog ugovora sa HDS ZAMP-om. 

Obveza svakog vlasnika ugostiteljskog objekta je da prije stavljanja jukebox uređaja u svoj objekt provjeri ima li vlasnik uređaja Odobrenje HDS ZAMP-a za umnožavanje glazbenog sadržaja u digitalnom obliku. U protivnom je solidarno odgovoran za materijalnu štetu pored vlasnika jukebox uređaja.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers
x

Kalkulator naknade za korištenje glazbe

Izračun je informativne prirode. Za točne izračune i ponudu koja će u obzir uzeti eventualne popuste, molimo Vas da nas
izravno kontaktirate.

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.