x

U današnjem konkurentnom poslovnom okružju, mnogi traže nove načine kojima bi mogli unaprijediti svoje poslovanje i tako privući i zadržati klijente te poboljšati radne uvjete i okružje u kojem rade zaposlenici. Glazba može dati tu prednost!

Umnožavanje djela u svrhu DJ nastupa

Nastupajući u javnosti DJ uobičajeno koristi umnoženi glazbeni sadržaj na medijima (CD, DVD i dr.) i/ili uređajima za pohranu podataka u njegovom vlasništvu, a koji sadrže tvrdi disk (hard disk) ili neki drugi oblik memorije sa svrhom privremenog umnožavanja u MP3 ili neki drugi format. U svrhu omogućavanja legalizacije korištenja umnoženog glazbenog sadržaja,  HDS ZAMP i ostale udruge nositelja prava HDU/ZAPRAF i HUZIP sporazumno su dogovorile model naknade za takvo korištenje s DJ sekcijom HGU.

Svaki je DJ od 01. kolovoza 2010. godine u mogućnosti sklopiti pojedinačni ugovor o privremenom umnožavanju autorskih glazbenih djela. Plaćanjem predviđene naknade DJ pribavlja odobrenje za privremeno umnožavanje autorskih glazbenih djela u obliku iskaznice kojom će na licu mjesta moći dokazati da je korišten sadržaj umnožen u skladu sa zakonom.

Model naknade možete odabrati ovisno o vašim potrebama, a možete ih pogledati u izborniku Dokumenti. Pojedinačni ugovor DJ može sklopiti u jednoj od naših poslovnica u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu. Kontakte možete pronaći ovdje (Odjel javne izvedbe). 

Sve što trebate napraviti jest poslati zahtjev za izdavanje odobrenja, tj. zahtjev za sklapanje ugovora o privremenom umnožavanju autorskih glazbenih djela i popis umnoženih djela. Pripadajuće obrasce također možete pronaći u izborniku Dokumenti.

Dj licencu možete kupiti i online

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers
x

Kalkulator naknade za korištenje glazbe

Izračun je informativne prirode. Za točne izračune i ponudu koja će u obzir uzeti eventualne popuste, molimo Vas da nas
izravno kontaktirate.

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.