x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Skladatelji, književnici i ronioci zajedno za Slavoniju!

U subotu, 13. rujna, u 12 sati, zagrebački Trg Bana Jelačića ugostit će veliki humanitarni događaj pod nazivom "Pogled u plavo" čija je misija pomoć poplavom ugroženim područjima u Slavoniji.

Tijekom akcije prikupljat će se pomoć za O.Š. Vladimir Nazor - Komletinci u Slavoniji, uz pomoć izdavačke kuće Algoritam koja će donirati knjige za stradale škole. 

Hrvatsko društvo skladatelja i njegova stručna služba ZAMP sa zadovoljstvom se pridružuju akciji „Pogled u plavo“  i nastavljaju pomagati poplavom ugroženim područjima u Slavoniji. „Osim što je HDS ZAMP za pomoć već izdvojio 150.000 kuna iz troškova poslovanja, kreirana je i posebna „Playlista za Slavoniju“ kojom su se autori odrekli svojih autorskih naknada za jednu ili više pjesama u korist žrtava poplave,“ pojašnjava direktor HDS ZAMP-a Nenad Marčec. U subotu će na Trgu hrvatske autore predstavljati Krunoslav Slabinac Kićo, Rajko Dujmić, Pamela Ramljak i Sandi Cenov koji su se među prvima pridružili inicijativi. Playlista danas broji već preko 200 pjesama čije će javno izvođenje pomoći povratku normalnog života u poplavljena područja.

Uz sudjelovanje gradonačelnika Milana Bandića, hrvatske skladatelje i književnike, posjetitelji će imati priliku zaroniti u montažnom bazenu promjera 10 metara pod stručnim nadzorom profesionalnih ronioca. Eto sjajne prilike za zabavu, ali i pomoć onima kojima je trenutno najpotrebnije - u subotu, 13. rujna, u 12 sati na Trgu.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.