x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Dinamična atmosfera na radionici "Intro" u Zagrebu

U opuštenoj atmosferi kluba Spunk, jučer je u Zagrebu održana treća radionica "Intro" namijenjena mladim autorima i izvođačima. Po reakcijama mnogobrojne publike, radionice koje organizira HDS ZAMP i HGF demo festival pun su pogodak za sve koji tek započinju svoju glazbeničku i autorsku avanturu. Na praktičnim primjerima iz svakodnevice jednog benda, moguće je saznati sve o ulasku u sustav kolektivne zaštite autorskih prava i ostvarivanju naknade za njihovo javno izvođenje. Također, radionica se dotiče i tema poput organizacije koncerata, publisherskih ugovora s diskografskim kućama, pa čak i osnivanja vlastitih labela.

Na sinoćnjoj radionici, osim predstavnika organizatora, sudjelovali su i Petar Beluhan (Mayales) i Josip Pintarić (Pink Studio) koji su svojim mlađim kolegama predstavili vlastiti glazbeni put i iskustvo sa zaštitom svojih pjesama. Razmjene mišljenja, pa i novih ideja, nije manjkalo, a među članovima demo bendova koji su tu večer nastupali u Hard Placeu u sklopu demo festivala HGF (Eklektik, Listopad, Altra, K.I.P. i Perle), u publici su se našli i mladi polaznici "Groove sound&music school" koji su tek zakoračili u glazbu.

"Mladi autori još su uvijek puni nedoumica kad se priča o autorskim pravima i njihovoj zaštiti stoga su ovakve radionice jako pozitivna stvar. Čestitam organizatorima koji su se odlučili na ovakvu turneju po Hrvatskoj i želim im puno uspjeha", rekao je Petar Beluhan koji je tijekom čitave radionice aktivno inzistirao na što većem sudjelovanju autora, dok je Josip Pintarić dao punu podršku istaknuvši kako je "Intro" itekako potreban svakom mladom glazbeniku koji se još ne snalazi u svijetu autorskih prava.

Radionice idu dalje, na redu je Karlovac i klub Mala scena, u subotu, 15. ožujka u 19.30h, a slijede i drugi hrvatski gradovi poput Županje, Pazina, Šibenika, Splita, Zaboka...

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.