x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Mladi čakovečki glazbenici sa zanimanjem na radionici "Intro"

Čakovec je bio domaćin naše druge radionice iz ciklusa "Intro" o autorskom pravu za mlade glazbenike, koje organiziramo u suradnji s udrugom Mraz i diskografskom kućom Spona, u sklopu demo festivala HGF.

U galeriji iznad kluba Podroom sakupili su se autori uglavnom mlađe generacije, ali i par iskusnijih koji su željeli obnoviti znanje te dobiti odgovore na određene nedoumice. U prezentaciji koja korak po korak prati proces suradnje mladih glazbenika i društva za zaštitu njihovih prava obrađene su teme od osnova poput prijavljivanja djela, vrsta autorskih prava, pa do onih složenijih poput publisherskog ugovora i obračuna naknada. Radionici je prisustvovao i uvaženi čakovečki autor Ladislav Varga, nekoć vođa Big Banda Čakovec, a danas koordinator Centra za kulturu u Čakovcu. On  je mladim kolegama govorio o svojim iskustvima te ponudio nekoliko savjeta o lakšem ostvarivanju autorskih prava.

Mladim je glazbenicima ekskluzivno  predstavljen i novitet – usluga Osobni profil  u sklopu stranice www.zamp.hr putem kojeg će uskoro svi članovi HDS ZAMP-a moći prijavljivati djela online, pratiti njihova emitiranja, prodaju nosača zvuka te imati uvid u izvršene obračune autorskih naknada.

Još jedan susret na terenu bio je koristan i mladim autorima i predstavnicima HDS ZAMP-a. Radionica Intro ovog će tjedna biti još  – već večeras u Zagrebu u klub Spunk od 19h (posebni gosti autori Ivan Dečak, grupa Vatra i Josip Pintarić, grupa Pink Studio). I vikend je radni jer smo ove subote i u Karlovcu (15.3., klub Mala scena, 19.30h). Pozivamo zainteresirane mlade glazbenike da dođu i doznaju sve što ih zanima o ulasku u svijet autorskog prava, obračuna naknada i poslovanja HDS ZAMP-a.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.