x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Započele isplate naknada od audiovizualnih autorskih i srodnih prava za 2022.

Kao i svake godine u rujnu, Društvo hrvatskih filmskih redatelja DHFR je započelo s isplatama naknada nositeljima prava na audiovizualnim djelima glavnim redateljima, autorima scenarija, glavnim snimateljima, glavnim crtačima odnosno glavnim animatorima, kao i po prvi put, glavnim montažerima slike i zvuka.

Ovih se dana obavljaju isplate za 577 domaćih nositelja prava koje zastupa DHFR te stranim društvima s kojima je sklopljen ugovor o uzajamnom zastupanju temeljem autorskih naknada prikupljenih s osnove kabelske retransmisije za 2022. godinu, ali isto tako s osnove naknada za reproduciranje autorskih djela za privatno ili drugo vlastito korištenje (tzv. blank tape levy), što uključuje i producente audiovizualnih djela.

Nositeljima prava poslane su specifikacije autorskih audiovizualnih djela emitiranih na nacionalnim televizijskim programima u 2022. godini. Od ove godine, nositelji prava po prvi put mogu pristupiti svojim podacima digitalno putem usluge Moj profil DHFR koja je dostupna putem poveznice: https://www.zamp.hr/prijava-dhfr

Za sve upite vezane za svoja audiovizualna prava nositelji prava mogu se obratiti stručnoj službi HDS ZAMP-a elektroničkom poštom na mail adresu dhfr@hds.hr ili telefonski na broj +385 1 6387 000.

Za sve ostale informacije o ostvarivanju autorskih prava AV umjetnika, profesionalaca i nositelja prava u Hrvatskoj, kontaktirajte DHFR na adresi Boškovićeva 23, Zagreb, na e-mail dhfr@dhfr.hr ili na tel: +385 1 484 6852.

Vijest je izvorno objavljena na linku.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.