x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

HDS ZAMP podržao SHIP festival u Šibeniku

40 bendova, 60 panelista, 6 pozornica i tisuće gostiju brojke su prvog izdanja SHIP Festival 2023 festivala i konferencije održane od 14. do 17. rujna 2023. u Šibeniku. Riječ je o velikom i važnom projektu koji je hrvatsku i europsku glazbenu industriju doveo u jadranski centar kulture, a domaće glazbenike i autore još više približio Europi i svijetu.

Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP s ponosom su podržali porinuće SHIP-a, glazbeni autori (i oni koji će to tek postati) imali su priliku informirati se o svim aktualnostima i autorsko-pravnim pitanjima na našem info pultu u Šibeniku, a bila je to i lijepa prigoda za razgovor s našim cijenjenim članovima.

Razveselio nas je i dolazak Dušana Šarca, dobitnika Porina za životno djelo, skladatelja vječnih pjesama poput "Dalmacija u mom oku", "Maslina je neobrana", "Šibenska balada" i "Budi noćas mirno more" (na fotografiji s voditeljicom Odjela članstva Darijom Gospodnetić - foto: ZAMP arhiva).

Susreli smo se i s članicom gđom Vladimirom Nakić, prvom dirigenticom u dugogodišnjoj povijesti Šibenskog pjevačkog društva Kolo, umirovljenom profesoricom glazbe (na fotografiji u sredini, foto: ZAMP arhiva).

Jedna od festivalskih radionica bila je i ona HDS ZAMP-a o digitalnom uploadu koju je održao Miro Tabak, voditelj Odjela digitalnih tehnologija.

U programu SHIP-a sudjelovao je i Milan Majerović-Stilinović, savjetnik za komunikacije HDS ZAMP-a, u panelu "Post-Covid Booking: Navigating the New Landscape of Live Music Events" , dok je panel "The Significante of Music Export: Connecting Cultures and Boosting Creativity" moderirao.

Sjajan glazbeni program, impresivne scenografije i besprijekorna organizacija zaslužuju čestitke posadi SHIP-a kojoj želimo puno uspjeha i mirno more na svim budućim plovidbama!

Više detalja o sva tri dana SHIP-a u izvještajima donosi glazba.hr:

Prvi dan https://glazba.hr/.../izvjestaj/konferencija-ship-prvi-dan/
Drugi dan: https://glazba.hr/.../ship-showcase-festival-punom-parom.../
Treći dan: https://glazba.hr/citaj/izvjestaj/ship-showcase-festival-dan-treci/

Foto: Marko Lopac

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.