x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Predstavnici HDS ZAMP-a na Croatia Beach Music Conference 2023.

Predstavnici stručne službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja iz Odjela medija i novih tehnologija, Sektora javnog priopćavanja i Odnosa s javnošću, sudjelovali su na trećem izdanju Croatia Beach Music Conference, održanom od 5. do 8. rujna 2023. na otoku Pagu u klubu Noa Beach Club Zrće.

Ovogodišnja konferencija okupila je mnogobrojne domaće i inozemne stručnjake, profesionalce iz glazbene industrije, s ciljem međusobnog povezivanja i razmjene iskustava te unapređenja poslovanja u djelokrugu glazbenog biznisa. Na otvorenju programa, u panelu pod nazivom "Empowering Artists Through Music Institutions", uz Davora Drezgu, izvršnog direktora glazbene nagrade Porin, Marina Gospića, direktora United Pop Akademije te Dražena Baljka, predsjednika Hrvatske glazbene unije, sudjelovao je Milan Majerović-Stilinović, savjetnik za komunikacije HDS ZAMP-a.

Majerović-Stilinović u razgovoru je istaknuo doprinos Hrvatskog društva skladatelja, kao nositelja niza glazbenih projekata i manifestacija u Hrvatskoj, afirmaciji stvaralaštva glazbenih kreativaca u Hrvatskoj i svijetu, dok je sudionicima konferencije posebno bilo zanimljivo čuti na koje načine HDS pruža podršku mladim autorima: "Hrvatsko društvo skladatelja i njegova stručna služba ZAMP kroz brojne natječaje potiču i financijski podržavaju vrijedne glazbene projekte različitih umjetničkih i stilskih izričaja, a osobito one u koje su uključeni mladi autori (poput Songwriting Weeka te Natječaja Rudolf i Margita Matz). To će nastaviti činiti i u budućnosti, uz naglasak na kontinuiranu edukaciju o važnosti zaštite autorskih muzičkih prava. Razvoj umjetne inteligencije svakako će donijeti mnogo izazova i neizvjesnosti po pitanju pravne regulacije zaštite autora i autorskih djela. Trenutno je to goruća tema s kojom se Društvo susreće, i ne samo HDS, već cijela svjetska autorska zajednica".

A o značaju same konferencije rekao je: “CMBC okuplja  poslovne partnere, strane i domaće stručnjake i znalce koji od jednostavne premise ‘more – sunce – plaža – glazba’ zajedno rade složene i uspješne projekte. Od toga koristi imaju svi uključeni pojedinci, kako glazbeni kreativci i poduzetnici, tako i šira zajednica, grad, regija, kulturne industrije i turizam u cjelini. Zato je važno da imamo dobro koncipiranu i sjajno organiziranu konferenciju. Posebno na samom Zrću, koje je i ove godine pokazalo da je naša-a-svjetska party atrakcija i destinacija”.

Više o CBMC donosi glazba.hr, na POVEZNICI.

Foto: Dino Ninković / Croatia Beach Music Conference 2023.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.