x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Uskoro kreće The Songwriting Week 2023.!

Nakon prošlogodišnjeg The Songwriting Week 2022!, projekt glazbenog kampa za kantautore ove godine još je jači.

Hrvatska je prošle godine po prvi put dobila mjesto koje spaja glazbene producente i profesionalce iz glazbene industrije s mladim kantautorima koji svoje pjesme mogu napokon izvući iz ormara. Lokacija je Zagreb (United POP akademija), datum održavanja od 25. do 30. rujna 2023., a prijaviti se mogu apsolutno svi tekstopisci i pjevači s njihovim autorskim, neobjavljenim pjesmama, uz uvjet navršenih 18 godina. (PRIJAVE SU ZAKLJUČENE 4. RUJNA).

Iza cjelokupne priče stoji United POP akademija i CRE.MA agencija uz podršku partnera Universal Music Hrvatska i HDS ZAMP-a!

The Songwriting Week spaja mlade i perspektivne autore pjesama s glazbenicima, producentima i ljudima iz glazbenog poslovnog svijeta, a cilj je omogućiti realizaciju glazbenih projekata svima onima koji nisu u tehničkoj ili financijskoj mogućnosti dovesti svoje pjesme od papira do publike. - ističe Marin Gospić, osnivač projekta i ravnatelj United POP akademije

Prijava i sudjelovanje u projektu su potpuno besplatni, a od 25. do 30. rujna odabrani će sudionici imati šest dana cjelodnevnih predavanja, učenja i rada na vlastitim tekstovima. U tom dijelu će im pomoći mentori Mirela Priselac Remi (Elemental) i Zvonimir Husnjak (Z++).

Uz glazbene radionice polaznici će odslušati i nekoliko predavanja na temu glazbenog izdavaštva i autorskih prava uz Milana Majerovića-Stilinovića (HDS ZAMP), kreiranja sadržaja uz masterminda iza društvenih mreža Mrle i Leta 3 Luku Kerečina te odnosa s javnošću uz PR i marketing stručnjakinju Gloriu Mage Gospić (Komunikativna agencija/United POP), te Aleksandru Sašu Adamović (Universal Music Hrvatska).

Najvažniji dio samog projekta upravo je snimanje i produkcija pjesama polaznika koje će se odvijati pod budnim okom glazbenih producenata na projektu, a to su:

Mihovil Šoštarić aka Lockroom hrvatski producent i tekstopisac koji produkcijski stoji iza kompletnog Mandela Effect albuma Hiljsona Mandele, Mijach - NLO te Grše - Mamma Mia. Uz to, produkcijski doprinos dao je i albumu Platinum od Grše te ostvario brojne suradnje izvan hip-hop svijeta.

Zvonimir Husnjak aka Z++ jedno je od najperspektivnijih imena hrvatske glazbene scene, a otkako se pojavio, niže redom samo hitove. Već prvim albumom "18++" iz 2019. godine bilo je jasno da je pokrenuo novi val glazbene scene, podignuo je ljestvicu što se tiče produkcije, a upravo on sam producira sve svoje pjesme. Drugi album "zauvijek" z++ je objavio krajem 2020. godine, a naišao je na pozitivne recenzije publike, ali i struke.

Marin Gospić aka Beni Ducent – glazbeni producent s 20 godina iskustva i ravnatelj akademije koji iza sebe ima nekoliko glazbenih uspješnica u ovogodišnjem spektakularnom povratku na scenu (službeni remix Mama ŠČ, suradnja s Albinom Grčić, autorski projekt sa Sarom Kajari…)

Dino Travaš aka Dallerium – najslušaniji domaći producent elektroničke glazbe s preko pola milijuna slušanja mjesečno na platformi Spotify, dio dvojca Dallerium koji je izdao dva hita za label Musical Freedom u vlasništvu DJ Tiësta -“Omen” i “Can you feel it”.

Jere Šešelja – vlasnik Twenty Twenty glazbenog studija u Zadru u kojem su snimali Pavel, TBF, Kensington Lima, Trokut, klapa Munita... Ponosni je vlasnik dva Porina - za produkciju albuma godine i za najbolji pop album (Pavel – Ennui), uz broje nominacije na gotovo svakom izdanju ove glazbene nagrade od 2018 godine.

Luka Tralić Shot (Elemental) – član i producent grupe Elemental, vlasnik glazbenog studija te dugogodišnji predavač na audio odjelu United POP akademije. Producent je preko 20 albuma i mnogobrojnih singlova, te dobitnik 9 Porina. Velika mu je strast svaki segment audio inženjeringa pa ga se često može vidjeti i u ulozi inženjera za proizvodnju audio opreme.

Rezultati TSW2022

Nakon prošlogodišnjeg, prvog izdanja The Songwritting Weeka 2022! na kojem je sudjelovalo sedam odabranih autora završeno je svih sedam pjesama od kojih je pet objavljeno na zajedničkoj kompilaciji koju možeš poslušati na TSW YouTube kanalu:

https://youtube.com/@TheSongwritingWeek

Kako je prošlo predstavljanje, koja su iskustva imale sudionice i kako zvuče njihove pjesme možeš doznati na linku:

https://glazba.hr/citaj/izvjestaj/songwriting-2022-week-united-pop/

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.