x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

U Dubrovniku održan sastanak predstavnika regionalnih društava za kolektivno ostvarivanje autorskih prava

U Dubrovniku su se 9. i 10. svibnja 2023. okupili predstavnici regionalnih društava za kolektivno ostvarivanje autorskih prava iz Albanije, Makedonije, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske te predstavnici njihovih regulatornih tijela, s ciljem jačanja međusobne suradnje i razmjene iskustava. Organizator ovog skupa stručnjaka s područja autorskih prava bio je CISAC (Međunarodna konfederacija društava autora i skladatelja), dok je HDS ZAMP bio domaćin i koorganizator.

Uvodne riječi sudionicima su uputili: Mitko Chatalbashev, regionalni direktor za Europu u CISAC-u, Ljiljana Kuterovac, glavna ravnateljica Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske te Nenad Marčec, glavni direktor stručne službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja.

Nenad Marčec tom je prilikom uručio dr. Mihályju Ficsoru priznanje HDS-a za izniman doprinos autorskim pravima.

Dr. Ficsor član je mađarskog Vijeća za autorsko pravo te bivši pomoćnik direktora Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo WIPO, ujedno i gost predavač naše Međunarodne autorske kreativne konferencije iz 2014. godine.

dr. Mihály Ficsor s Nenadom Marčecom, Milanom Majerovićem-Stilinovićem i Davorinom Pencom (HDS ZAMP)

Uoči sastanka Nenad Marčec i Milan Majerović-Stilinović, savjetnik za komunikacije HDS ZAMP-a, gostovali su na Dubrovačkoj televiziji u emisiji “Sve u 16”. U razgovoru su javnosti približili djelovanje službe ZAMP i načine funkcioniranja sustava kolektivne zaštite autorskih prava, dotaknuli su se rezultata ankete o položaju autora na tržištu glazbenog streaminga koju je služba ZAMP nedavno provela među svojim članovima, piratstva i poštivanja intelektualnog vlasništva općenito. Razgovor pogledajte NA LINKU.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.