x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Rock&Off Veliki Prasak: HDS ZAMP podupire najbolje novo ime

Proglašene su nominacije za peto izdanje novinarske glazbene nagrade Rock&Off čija će se dodjela održati u zagrebačkoj Tvornici kulture, 3. veljače. Žiri sastavljen od 87 glazbenih novinara i urednika odabrao je imena koja će se natjecati u ukupno deset kategorija: Album godine, Pjesma godine, Veliki prasak, Koncertni izvođač godine, izvođači godine u žanrovskim kategorijama "Rock&Off", "Pop&Off", "Rap&Off", "Elektro&Off" i "Jazz&Off" te Iskonova nagrada publike.

Drugu godinu zaredom, stručna služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja financijski će podržati kategoriju „Veliki Prasak“ novinarske glazbene nagrade Rock&Off.

Najbolje novo ime koje je „autorskim albumom, pjesmom ili koncertnim nastupima značajno obilježio hrvatsku glazbenu scenu i ustanovilo opću prepoznatljivost u široj javnosti“, uz novinarsko priznanje, osvojit će i ukupno 1500 eura HDS ZAMP-a. Riječ je o iznosu kojeg služba izdvaja iz svog Fonda za promociju autorstva i autorskog prava.

Ove godine u kategoriji Veliki Prasak natječu se Djeca!, Eliot Alma, Hram, Miach i Tidal Pull. Svi navedeni izvođači predstavit će se i na nadolazećoj Rock&Off turneji po hrvatskim klubovima i festivalima.

Prošlogodišnja pobjednica kategorije Veliki Prasak i dobitnica ZAMP-ove „booster doze“ glazbenom stvaralaštvu bila je kantautorica Miriiam. Nakon proglašenja ovogodišnjih nominacija u zagrebačkoj Tvornici, na svom polusatnom nastupu svirala je na novoj Gibson akustičnoj gitari koju je kupila upravo zahvaljujući nagradi HDS ZAMP-a.

Hrvatsko društvo skladatelja pokretač je RockOffa, a njegova služba ZAMP po drugi put se odlučila podržati nove talente čiji je rad prepoznat u glazbenoj javnosti. Tapšanja po ramenu, novinarske recenzije i kipići su svakako lijepa stvar, ali financijska stimulacija olakšava i omogućuje kontinuitet rada kako bi ta ista priznanja stigla i u budućnosti“ izjavio je Milan Majerović-Stilinović, savjetnik za komunikacije HDS ZAMP-a.

Uz potporu mladim Rock&Off glazbenicima, HDS ZAMP je u nedavnom prosinačkom obračunu tzv. „malih prava“ isplatio dodatnih 2,5 milijuna kuna domaćim autorima. Riječ je o posebnoj antiinflacijskoj stimulaciji kojom je Društvo odgovorilo na izrazito visoku inflaciju i poskupljenja osnovnih životnih namirnica i potreba.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.