x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Autorice i autori, prijavite se za glazbene radionice na MAKK-u

Autorice i autori,
prijavite se za glazbene radionice na MAKK-u

Uz niz zanimljivih panel diskusija i prezentacija, ovogodišnja Međunarodna autorska kreativna konferencija MAKK 24. i 25. studenoga ugostit će i posebne glazbene radionice za sve zainteresirane glazbenike, autore i članove Hrvatskog društva skladatelja.

Drugog dana konferencije, 25. studenoga, stručna služba HDS ZAMP organizira radionice koje će glazbenicima i autorima, pogotovo onima mlađe generacije, pomoći u plasmanu i distribuciji njihove glazbe te, vjerujemo, dodatno ohrabriti i potaknuti u daljnjem radu.

MAKK-ovski edukacijski ciklus održava se u dvorani Školica zagrebačkog MSU-a, a započinje u 11:15 sati radionicom „Što hoće radijske postaje?“. Glazbeni i radijski urednici predstavit će svoju stranu priče odnosa između glazbenika i radijskog etera: kako funkcionira plasman novih singlova, kakve pjesme najprije privlače pažnju urednika, kako se što kvalitetnije predstaviti u njihovom „inboxu“ te, konačno, sve što ste ikad htjeli znati o famoznom „radijskom formatu“, a niste se usudili pitati.

“Pametno prijavljivanje autorskih djela na digitalne servise” naziv je prezentacije koju će zatim u 12 sati održati stručnjak digitalnog odjela HDS ZAMP-a, Miro Tabak. Njegova prezentacija, namijenjena glazbenicima, njihovim izdavačima te svim nezavisnim labelovima, predstavit će prednosti pravovremenog i pravilnog prijavljivanja novih djela, a sve s ciljem optimizacije zarade s digitalnih servisa i platformi.

Konačno, u 14 sati, gost MAKK-a, pobjednik Eurosonga iz 2018., izraelski autor i producent, Doron Medalie, održat će listening session na kojem će preslušavati aktualne pjesme hrvatskih autora, a potom ponuditi svoje dojmove i savjete kako bi te pjesme bile što uspješnije u kontekstu Eurosonga, ali i moderne pop glazbe.

Radionice su besplatne za sve glazbenike i autore uz obaveznu prijavu putem maila press@hds.hr. Ukoliko želite da i vaša pjesma bude u razmatranju za listening session Dorona Medalie, pošaljite mp3 verziju pjesme, vlastite podatke i osnovne informacije o pjesmi na mail radionica.doron@hds.hr do 20. studenoga!
U obzir dolaze isključivo nove i aktualne pjesme. Zbog kvalitete radionice, organizatori konferencije odabrat će ograničen broj pjesama koje će se preslušati.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.