x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Budućnost kreativnosti: kamo ide streaming?

Budućnost kreativnosti fokus je nadolazećeg izdanja Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK, 24. i 25. studenoga, a ujedno i naziv prezentacije kojom direktor Zagrebačkog inovacijskog centra ZICER, Frane Šesnić, otvara konferenciju.

Zašto se IT sektor pokazao imun na pandemiju, koji su globalni trendovi u digitalnoj ekonomiji, što umjetna inteligencija, 5G i web 3.0 znače za kreativnu industriju, kako gaming može biti poluga razvoja glazbe i gdje su u svemu tome Hrvatska i hrvatski kreativci, otkrit će Šesnić prije nego se pridruži ostalim stručnjacima na panel diskusiji „Kamo ide streaming?“.

Panel će, uz Šesnića, ugostiti autora i frontmana grupe Dalmatino, Ivu Jagnjića, kolumnista i jednog od urednika portala Glazba.hr, Bojana Mušćeta te glavnog direktora HDS ZAMP-a, Nenada Marčeca, uz Idu Prester kao moderatoricu. Glazbeni streaming u kontinuiranom je rastu, kako u broju konzumenata, tako i u udjelu ukupnih prihoda glazbene industrije, no kako streaming tržište izgleda deset godina od danas i jesu li svi u tom lancu jednako zadovoljni i sretni? Raspodjela „digitalnog kolača“ nije jedini izazov streaming budućnosti: metapodaci snimaka na servisima i netransparentnost algoritama koji kroje slušateljske navike nove su teme oko kojih glazbenici i digitalne kompanije moraju naći zajednički jezik.

Cijeli program desetog MAKK-a dostupan je na linku, a mjesta je svakim danom sve manje stoga požurite s prijavom putem obrasca.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.