x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

HDS ZAMP partner Dana hrvatskog turizma

Glazba je važan turistički proizvod, a glazbena ponuda je nezaobilazni dio sveukupne turističke ponude neke zemlje, pogotovo turističke zemlje poput Hrvatske. Promovirajući upravo tu vrijednost glazbe, HDS ZAMP je ove godine bio partner manifestacije Dani hrvatskog turizma koja predstavlja najveći skup turističkih djelatnika u Hrvatskoj. Kroz višednevni program Dana hrvatskog turizma tradicionalno se obilježava turistička godina u Republici Hrvatskoj te se putem stručnih predavanja, radionica, prezentacija i radnih sastanaka sažimaju turistička i gospodarska postignuća, komentiraju aktualne teme vezane uz turizam te prezentiraju turistički potencijali za daljnji razvoj i učinkovitije pozicioniranje hrvatskog turizma.
Dio programa ove manifestacije čini i svečana dodjela godišnjih turističkih nagrada koje se dodjeljuju pojedincima, predstavnicima turističke industrije te najboljim odredištima i subjektima koji su svojim radom i rezultatima zaslužili prestižna priznanja. Godišnje hrvatske turističke nagrade zajednički su projekt Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore, nastao s ciljem daljnjeg poticanja konkurentnosti, inovativnosti i svijesti o održivom razvoju te podizanju kvalitete usluga i proizvoda u turističkom sektoru.
Ove je godine Kuća umjetnosti Arsen proglašena kulturnom atrakcijom godine, a nagradu je podijelila je s Providurovom palačom u Zadru. Time je ustanova tvrđava kulture Šibenik dobila treću nagradu HTZ-a za kulturnu atrakciju godine. Uz Kuću umjetnosti Arsen, isto priznanje dobile su ranije Tvrđava sv. Mihovila i Tvrđava Barone, a sve tri lokacije su između ostalog i mjesta odlične produkcije glazbenih programa koji su prepoznatljivi i uvijek dobro posjećeni. 

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.