x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Predstavljanje studije: Kulturne i kreativne industrije u RH prije i nakon Covida

Rezultati studije „Kulturne i kreativne industrije u Republici Hrvatskoj – prije i nakon Covid-19“ bit će predstavljeni u srijedu, 28. rujna, u Hrvatskom domu Split, u dvorani Jakova Gotovca, Tončićeva 1, s početkom u 10 sati.

Studija koju je, na inicijativu Ministarstva kulture RH i stručne službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja, izradio Ekonomski institut Zagreb analizira doprinos kulturnih i kreativnih industrija ukupnom gospodarstvu u Republici Hrvatskoj u razdoblju od 5 godina prije pojave pandemije Covid19 te utjecaj pandemije na poslovanje pojedinih podsektora KKI tijekom 2020. godine i kasnije. ​Studija također razmatra i potencijal ovih industrija te daje preporuke konkretnih mjera za poticanje inovacija, digitalizaciije i razvoja poslovanja u ovom gospodarskom sektoru u budućem razdoblju.

Rezultate studije i preporuke temeljene na njoj predstavit će dr. sc. Tajana Barbić s Ekonomskog instituta Zagreb, Vjera Matković, načelnica Sektora za audiovizualne djelatnosti i poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama pri Ministarstvu kulture RH, Krešimir Partl, državni tajnik Ministarstva kulture RH te Nenad Marčec, glavni direktor HDS ZAMP-a.

Cijela studija, kao i njen sažetak, od sljedećeg će tjedna biti dostupni na našim web stranicama.

 

 

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.