x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Održana edukativna radionica INTRO u Zaboku

(sudionici INTRO radionice s JR Augustom)

U sklopu HGF demo festivala, u subotu, 21.5., je u Zaboku održan INTRO, edukativna radionica HDS ZAMP-a namijenjena mladim glazbenicima i autorima. Na radionici su sudjelovali članovi bendova finalista HGF-a: daisy dives iz Zagreba, koprivnički LoM te alt rock sastav Soulcase iz Rijeke.

Kako funkcionira sustav kolektivne zaštite autorskih prava, kako posluje HDS ZAMP, na što treba pripaziti prilikom potpisivanja ugovora, kako što bolje monetizirati svoju glazbu online te koji su izazovi uzbudljivog, no ponekad ne tako jednostavnog labirinta glazbene industrije, samo su neka od pitanja odgovorena na zabočkom INTRO-u.

Svoja iskustva s diskografskim i nakladničkim ugovorima, prihodima od digitalnih servisa te iskustvima s koncertnim organizatorima s kolegama je podijelio i Nikola Vranić, kantautor poznatiji kao JR August: „U glazbu se ne ulazi zbog novca, a da bi se došlo do uspjeha treba biti uporan te poprilično investirati, što financija, što emocija, truda i živaca“, zaključio je. Okupljenima je također otkrio da već ima spreman materijal za narednih nekoliko albuma, među kojima je i jedan na hrvatskom jeziku.

Za sve zainteresirane, INTRO radionica dostupna je na linku, a za sva pitanja i nejasnoće oko ostvarivanja autorskih prava na raspolaganju su i djelatnice Odjela članstva HDS ZAMP-a.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.