x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Svjetska autorska društva donirala 1.2 milijuna eura Ukrajini

Ukupno 1.2 milijuna eura donirala su svjetska autorska društva okupljena u inicijativi „Creators for Ukraine“ krovne svjetske udruge CISAC. Među njima je, naravno, i HDS ZAMP čijih će solidarnih 10 tisuća eura pomoći zbrinjavanju ratom pogođenih ukrajinskih glazbenih autora.
Uz individualne kreativce, iznos će biti doniran i humanitarnim organizacijama te specifičnim projektima za zbrinjavanje ukrajinskih izbjeglica u susjednim zemljama.

Također, 300 tisuća eura proslijeđeno je ukrajinskom autorskom društvu i njihovim autorima, a dijelom će se pomoći i poljsko autorsko društvo te na taj način pokriti troškovi za ukrajinske izbjeglice, skloništa i boravke, medicinsku pomoć i hranu te sponzorstva i donacije za kreativce.

Pomoć Ukrajini predstavlja i playlista za promicanje ukrajinske kulture „Songs for Ukraine“. Sve članice CISAC-a, pa tako i HDS ZAMP, pozivaju medije, radijske i televizijske postaje te glazbene servise da s playlista složenih u sklopu kampanje, odaberu i emitiraju ukrajinske pjesme u svojim programima te na taj način pomognu ratom pogođenim kreativcima i glazbenicima. Svi detalji playliste nalaze se na linku.

Više informacija i daljnji koraci inicijative „Creators for Ukraine“ bit će objavljeni na službenoj web stranici.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.