x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Objavljene nominacije za petu nagradu elektroničke glazbe Ambasador

Hrvatska i regionalna publika od danas može glasati za petu nagradu elektroničke glazbe Ambasador. Kroz natječaj BTL i ove smo godine partneri nagrade koja se dodjeljuje akterima hrvatske elektroničke scene za ostvarenja unutar granica Hrvatske i na inozemnom tržištu u proteklih godinu dana, a koja se ove godine dodjeljuje u ukupno 28 kategorija. Priznanja za najbolja ostvarenja u 2020. godini dodijelit će se 19. ožujka u Centru Gervais u Opatiji, a publika za svoje favorite može glasati u pet hrvatskih i pet regionalnih kategorija dok će struka dodijeliti nagradu u ukupno 18 kategorija. 

Svoje favorite publika može podržati glasanjem na internetskoj stranici nagrade www.ambasador.hr do 26. veljače 2021. godine, dok će glasanje struke trajati od 13. do 28. veljače 2021. godine.

Kroz otvorene javne prijave stiglo je 50 prijedloga, a čak 770 prijedloga u prednominacijskom ciklusu uputilo je 80 članova stručne radne skupine iz Hrvatske i regije. Ove će se godine dodijeliti i nagrada za životno djelo o kojoj će odlučiti Utemeljitelj nagrade i Nadzorni odbor Ambasadora.

Ambasador u svom jubilarnom 5. izdanju svijetli crveno kako bi ukazao na golemu krizu koja je pogodila hrvatsku i regionalnu glazbenu industriju, ali i kulturni sektor u cjelini. Svi će vizuali nagrade ove godine biti crvene boje te će se isticati uz slogan #RedAlert.

Ambasador i u vremenu krize djeluje na jačanju scene te poticanju suradnje i glazbenog stvaralaštva pa u okviru aktivnosti nagrade pokreće diskurzivni program Simpozij. Stručnjaci iz elektroničke glazbene industrije na Simpoziju će u sklopu nekoliko panela diskutirati o aktualnim temama, a u razgovor će se moći uključiti i publika. Simpozij je prvi korak u smjeru pokretanja glazbene konferencije koja će služiti kao platforma za suradnju i povezivanje sudionika scene, ali i ukazivati na probleme s kojima se suočava elektronička glazbena industrija.

Nominiran u svim kategorijama pogledajte u Nominacije Ambasador 2021.

Pravilnik nagrade nalazi se na poveznici http://www.ambasador.hr/ambasador-2021/pravilnik.

Više informacija o Ambasador nagradi: 

www.ambasador.hr

Instagram

https://www.instagram.com/nagrada.ambasador

Facebook

https://www.facebook.com/nagrada.ambasador

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.