x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Marko Matijević Sekul dobitnik potpore na HDS natječaju “International” za projekt grupe Manntra

Na Natječaj koji je bio otvoren od 4. prosinca 2020. do 15. siječnja 2021., a kojim se podupire aktivnost hrvatskih skladatelja na međunarodnoj glazbenoj sceni ili tržištu pristigle su 4 prijave. Sukladno propozicijama Pravilnika za evaluaciju pristiglih projekata i vrednovanja prilikom odabira uzimani su u obzir sljedeći parametri:

- profesionalnost i vjerodostojnost zahtjeva vezano za međunarodni i globalni kontekst
- umjetnički doseg, organizacijsko i financijsko obrazloženje predloženog projekta
- transparentnost i dobro gospodarenje raspoloživim sredstvima
- dosadašnji dosezi, ugled i značaj

Stručno povjerenstvo koje čine Marija Saraga (predsjednica), Bianca Ban i Milan Majerović Stilinović u skladu s propozicijama Natječaja odabralo je projekt skladatelja i izvođača Marka Matijevića Sekula za izdavanje novog albuma MANNTRA # 3 koji će financijski podržati u iznosu od 120.000,00 kn.

Projekt grupe MANNTRA i skladatelja Marka Matijevića Sekula obuhvaća izdavanje novog albuma Manntra # 3 koji će sadržavati 12 novih skladbi s ciljem afirmacije vlastitog glazbenog branda na međunarodnom tržištu rock/metal glazbe, te dvije potvrđene popratne turneje po Europi kojima će promovirati album.

Stručno povjerenstvo je zaključilo da je taj projekt s obzirom na ostale pristigle prijave i projekte, priložio kompletnu dokumentaciju iz koje je vidljivo i dokazano da je 50% troškova projekta već pokriveno iz drugih izvora financiranja, da se radi o autorskom materijalu koji ima argumentirani potencijal da se realizira već u najskorije vrijeme, te da svojim umjetničkim i visoko profesionalno predstavljenim materijalom ima najviše mogućnosti da predstavi hrvatsko glazbeno stvaralaštvo na međunarodnoj sceni i na taj način ostvari promociju i prepoznatljivost Hrvatske, njezine kulture, glazbe i identiteta.

Za razliku od ostalih projekata gdje je glavni cilj troškovi produkcije i snimanja, projekt Marka Matijevića Sekula i grupe MANNTRA sadrži i obrazlaže kompletan plasman sadržaja gdje je produkcija snimke početak, a sve daljnje radnje koje su u projektu vrlo obimno razrađene, garantiraju promociju i ciljeve sufinanciranog sadržaja.

Stručno povjerenstvo je također mišljenja da se preko realizacije ovog projekta mogu otvoriti vrata drugim hrvatskim autorima i izvođačima srodnih žanrova glazbe koji bi u budućnosti mogli surađivati i ići na turneje s grupom MANNTRA, koristiti njihove kontakte kao i reputaciju koju je bend već ostvario u inozemstvu.

Marka Matijevića Sekula 2018. godine predstavili smo i u našem Autogramu.

https://www.youtube.com/watch?v=sQ5BOLmiLkI

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.