x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Nove mjere za korisnike glazbe u javnosti

HDS ZAMP prati sve nove mjere i ograničenja koja se donose s ciljem ograničavanja širenja bolesti COVID-19, a koje utječu na poslovanje onih koji u poslovanju javno koriste glazbu. Cilj nam je našim korisnicima olakšati poslovanje u ovim gospodarski teškim vremenima i tako osigurati da i glazbenici i oni koji njihovu glazbu u poslovanju koriste solidarno prođu izazove pred kojima se nalaze.

HDS ZAMP je zato krajem studenog 2020. donio nove mjere za korisnike glazbe u javnosti. Za one skupine korisnika koji sukladno najnovijim mjerama u prosincu neće biti u mogućnosti raditi ili će biti zatvoreni za javnost, obustavit će se naplata naknade za javno korištenje glazbe za razdoblje trajanja mjera. Tako će za mjesec studeni pored ranijeg COVID popusta od 10%, cijena licence biti umanjena za još minimalno 10%. U onim gradovima i mjestima u kojima je temeljem mjera lokalnih Stožera i ranije donesena mjera zatvaranja ugostiteljskih objekata za javnost, cijena mjesečne licence biti će dodatno umanjena i do 30%, ovisno o broju dana trajanja mjera.
S obzirom da je i u studenom došlo do novog ograničenja radnog vremena ugostiteljskih objekata podsjećamo da smo već ranije automatski onima kojima su se time i promijenili uvjeti za licencu, obračunali cijenu licence za kraće radno vrijeme, što je također utjecalo na ukupno sniženje naknade.  

Također, uslijed novih mjera automatski se produljuje i važenje Godišnje fiksne DJ licence koja se odnosi na kalendarsku godinu 2020. 

HDS ZAMP će i dalje svoje poslovanje i uvjete prilagođavati situaciji odnosno ovisno o daljnjem razvoju situacije i procjenama Stožera Civilne zaštite RH.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.