x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

HDS ZAMP šalje honorare od audiovizualnih autorskih i srodnih prava u ime DHFR-a

Nositeljima prava na audiovizualnim djelima, redateljima, snimateljima, animatorima (crtačima) te scenaristima, ovih se dana isplaćuju honorari temeljem autorskih naknada prikupljenih s osnove kabelske retransmisije za 2019. godinu. Također, isplate se odnose i na producente, i to s osnove naknada za reproduciranje autorskih djela za privatno ili drugo vlastito korištenje (tzv. „blank tape levy“).

Honorare od audiovizualnih autorskih prava, HDS ZAMP šalje u ime nositelja licence, Društva hrvatskih filmskih redatelja (DHFR), s čijim ovlaštenjem i u čije ime prikuplja i distribuira naknade.

Nositeljima prava poslane su specifikacije autorskih AV djela emitiranih na nacionalnim televizijskim programima u 2019. godini.

Zbog mogućnosti širenja koronavirusa i bolesti Covid-19, DHFR i HDS ZAMP pozivaju autore, nositelje prava i njihove nasljednike da upite vezane za svoja audiovizualna prava pošalju elektroničkom poštom na mail adresu dhfr@hds.hr ili telefonski kontaktiraju službu HDS ZAMP na broj +385 1 6387 000.

Za sve ostale informacije o ostvarivanju autorskih prava AV umjetnika, profesionalaca i nositelja prava u Hrvatskoj, kontaktirajte DHFR na adresi Boškovićeva 23, Zagreb, e-mail dhfr@dhfr.hr ili na tel/fax: +385 1 484 6852.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.