x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Ispraćaj Rajka Dujmića 17. kolovoza na Krematoriju

Ispraćaj Rajka Dujmića bit će u ponedjeljak, 17. kolovoza u 10 sati na Krematoriju u Zagrebu i otvoren je za javnost. Sve koji će doći na ispraćaj podsjećamo i molimo na pridržavanje epidemioloških mjera.

Hrvatsko društvo skladatelja će se od svojeg redovnog člana i velikana hrvatske zabavne glazbe oprostiti posebnom svečanom komemoracijom u rujnu, o čemu ćemo informacije objaviti naknadno.

 


 

Rajko Dujmić, nagrađivan i iznimno talentiran skladatelj i autor preminuo je 4. kolovoza od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći.

Ova tužna vijest zatekla nas je uoči njegova 66. rođendana, a naše misli, suosjećanje i potporu upućujemo njegovoj obitelji.

Najveći dio svoje glazbene karijere Rajko Dujmić proveo je u Novim Fosilima, punih 30 godina, a grupa je njegovim dolaskom, osim sjajnog klavijaturiste, dobila i sjajnog skladatelja, koji je postao jedan od ponajboljih autora na domaćoj glazbenoj sceni. 

U svojoj bogatoj karijeri Rajko Dujmić napisao je više stotina djela te je mnogim djelima dao i aranžerski i/ili producentski doprinos. Svoj prvi i jedini kantautorski album “Nizvodno od raja” Rajko je objavio 1993. godine. Poznat je i kao skladatelj filmske glazbe, scenske glazbe za kazališne predstave te reklamnih spotova, Pjesma "Moja domovina", koju su zajednički napisali Rajko Dujmić i Zrinko Tutić ostat će posebno zapamćena u srcima mnogih ljudi. U Band Aid-u koji je 1991. otpjevao zasigurno najljepšu domoljubnu pjesmu sudjelovalo je 150 glazbenika. 

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.