x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

HDS ZAMP - pogonsko gorivo Zvučnog karburatora grada Rijeke!

Stručna služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja partner je jedinstvenog projekta „Zvučni karburator“ koji će se riječkoj publici premijerno predstaviti u sklopu Sailor festivala ovog petka, 17. srpnja.

U kulturno-industrijskom duhu Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, Zvučni karburator predstavlja se kao znanstveno-umjetnički projekt Damira Martinovića Mrleta (Let3) i stručnjaka s riječkog Sveučilišta, nastao s ciljem materijalizacije zvuka grada Rijeke.

„Riječ je o srcu koje pulsira i pritom skuplja zvuk grada, počevši od Trsata pa do paviljona u centru grada u kojem se nalazi karburator. On potom prikuplja taj zvuk, odnosno vibracije i materijalizira ih u jednu skulpturu od soli. Publika će, pak, posebnim stetoskopima moći osluhnuti „srce grada“ čime će se još više približiti zvuk kojeg proizvodi grad na Rječini“, objasnio je Mrle istaknuvši značajnu ulogu HDS ZAMP-a prilikom realizacije ove dugogodišnje ideje: „ZAMP je još jednom pokazao interes za nove tehnologije i pristupe glazbenoj umjetnosti i odlučio se pridružiti ideji materijalizacije zvuka. U ime cijele ekipe, želim im zahvaliti što su prepoznali našu ideju spajanja znanosti i umjetnosti“.

Soundtrack ovog nesvakidašnjeg glazbeno-arhitektonskog eksperimenta pružit će Mr.Lee & IvaneSky s pjesmama koje projekt prate od samog početka.

Osim porinuća Zvučnog karburatora, na festivalu će nastupiti bendovi Turisti, Projekt te Let 3 koji će, kako najavljuju, održati koncert u trajanju od preko tri sata!

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.