x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Završen obračun malih prava za drugu polovicu 2019.

Završen je obračun autorskih honorara za tzv. „mala prava“, odnosno prava javnog priopćavanja glazbenih djela, za drugu polovicu 2019. godine.
Služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja obradila je korištenje ukupno 222.844 djela koja su tijekom obračunskog perioda zabilježila više od 8.5 milijuna izvođenja na radijskim i televizijskim postajama te koncertima i priredbama. U ovom obračunu sudjelovalo je ukupno 105.323 domaćih i stranih autora i nositelja prava, a specifikacije su već dostupne na autorskim profilima putem web usluge HDS ZAMP-a „Moj profil“.

„Aktualni obračun jedan je od najzahtjevnijih u novijoj povijesti HDS ZAMP-a budući da je poslovanje službe posljednjih mjeseci bilo izrazito otežano, uz rad od kuće i osiguravanje odgovarajuće IT podrške. No, zadovoljstvo mi je zaključiti kako je obračun uspješno priveden kraju te ovim putem izražavam zahvalnost svim djelatnicima HDS ZAMP-a na predanom radu i angažmanu“, izjavio je glavni direktor HDS ZAMP-a, Nenad Marčec, dodavši: „Ovi iznosi svakako će ublažiti period bez prihoda od koncerata za brojne glazbenike i članove HDS-a, no već sad, nažalost, moramo upozoriti kako će naredni obračun malih prava, onaj u prosincu 2020., biti znatno manji zbog pada prihoda tijekom korona-krize i nemogućnosti rada brojnih objekata koji koriste glazbu“.

Podsjećamo, specifikacije autorskih honorara dostupne su na linku od danas, 1. lipnja, a isplate na žiro račune autora bit će provedene do sredine lipnja. Za više informacija i pristupne podatke osobnim profilima, obratite se mailom na clanstvo@hds.hr.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.