x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Prvi online INTRO - autori, šaljite nam svoja pitanja!

U petak, 29. svibnja, predstavit ćemo prvo online izdanje ZAMP-ove radionice INTRO na Facebooku i YouTubeu. Riječ je o edukativnoj prezentaciji namijenjenoj mladim autorima i glazbenicima koja će vas upoznati sa sa sustavom kolektivne zaštite autorskih prava, funkcioniranjem i poslovanjem ZAMP-a te pružiti uvid u, ponekad ne tako jednostavnan, labirint glazbene industrije.

Koja vam prava pripadaju kao autoru, kako se raspoređuju autorski udjeli i zarada na pjesama, koja je razlika između emitiranja na radiju i televiziji i kako ZAMP zna kada se vaše pjesme emitiraju te čemu služe glazbeni nakladnici, samo su neka pitanja na koja ćete dobiti odgovor.

Radionica je u posljednjih nekoliko godina proputovala cijelu Hrvatsku i sve značajnije demo festivale, a ovo će biti njeno prvo virtualno gostovanje i to potpuno besplatno!

Ukoliko imate pitanja o autorskim pravima, sustavu kolektivne zaštite i funkcioniranju HDS ZAMP-a, pošaljite nam ih na press@hds.hr i odgovor saznajte na online INTRO-u, u petak, 29. svibnja.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.