x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Matej Meštrović predstavio Hrvatsku na međunarodnoj konferenciji Songwriter's Expo

Pijanist i skladatelj, Matej Meštrović, predstavljao je hrvatske autore na međunarodnoj konferenciji Songwriter's Expo koja se 2. i 3. ožujka održavala u Budimpešti. Zainteresiranoj publici u Budapest Music Centru, proslavljeni glazbenik i dobitnik HDS-ovog natječaja International iz 2018., ispričao je svoje inspirativno putovanje „od dnevnog boravka do Carnegie Halla“.

„Trideset godina trajalo je moje putovanje do prestižne dvorane, no ja u međuvremenu nisam čekao, nego sam naporno radio da se to ostvari. Svojim kolegama i svima koji se bave umjetnošću savjetujem da ispred sebe uvijek imaju jasnu viziju svog cilja i svjetla na kraju tunela u kojem će se, neizbježno, ponekad naći“, zaključio je Meštrović svoje predavanje koje je sadržavalo brojne anegdote poput slomljene klavirske žice i selfieja u Carnegie Hallu do parkiranja sponzorskih automobila na pozornicu zagrebačkog HNK-a – jer i to je dio njegova glazbeničkog sam-svoj-majstorstva.

„Nažalost i nasreću, ja nisam samo autor i pijanist – ja sam istovremeno i vlastiti tour menadžer, tehničar, dizajner, marketingaš, snimatelj i urednik. Sve to potrebno je da bi se ostvario cilj kojeg sam zacrtao dok sam još kao klinac napisao svoju prvu skladbu i otisnuo je na prastarom Atari računalu“, ispričao je Meštrović. Uz izvedbe djela za klavir i orkestar te svjetskih turneja s triom Expresto, pred njim je i veliki projekt snimanja autorske skladbe s Londonskom filharmonijom u glasovitom studiju Abbey Road. „Tome se neizmjerno veselim iako u rukavu imam još nekoliko velikih projekata i iznenađenja“, najavio je.

Partner DEX Songwriter's Expo je stručna služba HDS ZAMP uz čiju se podršku mađarskoj i međunarodnoj publici lani predstavila Tamara Obrovac, a ove godine izbor organizatora konferencije pao je na Meštrovića koji je svoje glazbeno putovanje do Carnegie Halla već podijelio s domaćom publikom na Međunarodnoj autorskoj kreativnoj konferenciji u studenom 2019., u Zagrebu.
„Hrvatsko društvo skladatelja i njegova služba ZAMP ustrajno su aktivni u promoviranju stvaralaštva svojih članova putem brojnih projekata u Hrvatskom online i offline prostoru, što je sjajno. Ovo je bila jedinstvena prilika da svoj rad i priču predstavim i izvan nacionalnih granica, ovaj put u krasnoj mađarskoj prijestolnici, gradu u kojemu silno želim izvesti svoju Dunavsku rapsodiju“, zaključio je Meštrović.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.