x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Uhvati algoritam na 7. MAKK-u, 28. i 29. 11.!

Sedmo izdanje Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK 2019 održat će se 28. i 29. studenoga 2019. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, u organizaciji službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatskog društva za autorsko pravo HDAP-ALAI.

Pod motom „Uhvati algoritam“, ovogodišnji MAKK otkriva kako će izgledati kreativna budućnost te koji su izazovi za glazbene, filmske i ostale kreativce na nepreglednom digitalnom tržištu. Govornici nadolazećeg izdanja konferencije međunarodno su ugledni i priznati stručnjaci, poznati glazbeni kreativci, ali i IT poduzetnici te nositelji kreativne startup revolucije. Na panel diskusijama, radionicama i predavanjima u zagrebačkom MSU-u oni će dati prave odgovore, ali i otvoriti nova pitanja o suradnji čovjeka i stroja u kontekstu kulturne i kreativne industrije.

Može li umjetna inteligencija izbaciti bolje rime od Vojka V, kako je YouTube postao dominantni „teren“ glazbenog biznisa u regiji te koja su nova pravila igre pop industrije, teme su koje će dominirati prvim danom konferencije.

Drugi dan MAKK-a, u organizaciji Hrvatskog društva za autorsko pravo, bavit će se nedavnim usvajanjem nove EU Direktive o autorskom pravu te njenom implementacijom u lokalno zakonodavstvo. Eminentni pravni stručnjaci iz Hrvatske i regije raspravljat će, između ostalog, i o zaštiti autorskih prava medijskih djelatnika i izdavačkih kuća na digitalnom tržištu.

Velika novost ovogodišnjeg MAKK-a je i niz radionica koje će stručna služba ZAMP organizirati za svoje članove, ali i sve zainteresirane glazbenike, producente i aranžere, pogotovo one mlađe generacije. Drugog dana MAKK-a, 29.11., na rasporedu je posebna radionica INTRO Digital u kojoj će se autore upoznati sa plasmanom njihove glazbe na digitalne streaming platforme. Također, saznajemo tajne uspjeha na top listama i recepte uspješnih hitmejkera za (lagodno) preživljavanje u pop glazbi.

Sve novosti, detaljnji program i raspored konferencije pratite na službenim web stranicama MAKK-a.

Uhvati algoritam i prvi saznaj koliko je kreativna naša budućnost - vidimo se na 7. izdanju MAKK-a 28. i 29. studenoga u zagrebačkom MSU!

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.