x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

O distribuciji hrvatske glazbe na 12. Danima el. medija

HDS ZAMP partner je 12. Dana elektroničkih medija koji se ove godine održavaju u Zadru, od 5. do 7. studenoga. Predstavnici stručne službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja i ostalih hrvatskih glazbenih udruga sudionici su bogatog programa ovogodišnje konferencije koja će, između ostalih, ugostiti i brojne predstavnike Vlade i Sabora RH, kao i medije te regulatorna tijela.

Direktor HDS ZAMP-a, Nenad Marčec, sudjelovat će na panel diskusiji o novom Zakonu o elektroničkim medijima na kojem će sudjelovati i ministrica kulture, Nina Obuljen Koržinek, te predstavnici HURIN-a, NUT-a i radne skupine.

Također, djelatnici HDS ZAMP-a, u suradnji s kolegama iz UNISON-a i ZAPRAF-a, u srijedu, 6. studenog u 18:15 sati, održat će radionicu pod nazivom "Dostava digitalnih izdanja glazbe i metadate". Radionica je namijenjena poboljšanju komunikacije i suradnje između kreativaca glazbenog sadržaja i poslovnih korisnika glazbe, ponajviše radijskih postaja. Tom prilikom UNISON i Hrvatska diskografska udruga predstavit će svoje sustave za distribuciju glazbe prema medijskim i digitalnim outletima.

Cijeli program dostupan je na linku.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.