x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Pomoć HDS ZAMP-a u nabavi vatrogasnog vozila za DVD Margečan

Dvodnevnom feštom uz glazbu „Margetje v Margečanu“, ovaj je mjesec DVD Margečan iz Varaždinske županije prikupljao sredstva za nabavu potrebnog vatrogasnog navalnog vozila. Vodeći se postulatima društveno svjesnog i odgovornog poslovanja, rado smo se odazvali njihovu pozivu da im partnerski pomognemo u prikupljanju potrebnih sredstava. Iz vlastitih sredstava uplatili smo autorsku naknadu u iznosu od 867,28 kn za glazbu uz koju je za okupljene dobra zabava bila zagarantirana te im osigurali da taj novac usmjere u svoj fond za nabavu vozila. Naime, svjedoci smo ovih dana i razornosti i tragičnih događaja uslijed požara kao i važnosti preventivnog djelovanja te raspolaganja svom potrebnom opremom te smo sigurni da će novo vozilo svakako pridonijeti sigurnosti građana tog područja.

Hrvatski glazbenici uvijek spremno priskaču i daj svoj doprinos humanitarnim događanjima, od nastupa na događanjima do prenošenja imovinski prava tj. zarada djela u korist neke manifestacije i/ili udruge. Osim toga, hrvatski autori predvidjeli da se HDS ZAMP u njihovo ime odriče naknade kad se glazba koristi u humanitarne svrhe. U 2018. godini zabilježili smo 290 potpuno humanitarnih akcija i priredbi kojima smo darovali glazbu i omogućili da se ta sredstva usmjere za potrebe akcije. Prošlu smo godinu započeli humanitarnom akcijom „Ne dišem“ Centra za autizam a ispratili akcijom „Advent pun ljubavi“ u sklopu koje smo i humanitarnom košarkom osigurali 12.000,00 kn za mlade vukovarske obitelji.

Vjerujemo da uključivanjem u humanitarne akcije i kao Društvo i kao pojedinci možemo pridonijeti građenju bolje zajedničke budućnosti te nas posebno veseli kada se i našim pozivima na humanitarno djelovanje odazovu i drugi.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.