x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Glazbeni pojačivač (p)osjeta - naš panel na R'N'B Weekendu

HDS ZAMP kao partner nadolazećeg gastro festivala u Zagrebu, Restaurants and Bars Weekend, organizira panel pod nazivom "Glazbeni pojačivač (p)osjeta" u subotu, 25. svibnja 2019. u 13.00 sati u velikoj dvorani Kaptol Boutique Cinema (u sklopu festivala nazvanoj dvorana Weekend). Sudionici panela Filip Jelaš (Jukebox.hr), Tomo in der Muhlen (IDM), David Vurdelja (Baby Dooks) i Milan Majerović-Stilinović (HDS ZAMP) razgovarat će, uz moderatora panela poznatog glazbenog i gastro kritičara Zlatka Galla, o povezanosti glazbe i ugostiteljstva i utjecaju glazbe na poslovanje ugostitelja.

Zašto je glazba toliko bitna? Može li nas glazba ‘nagovoriti’ da naručimo više i ostanemo duže u restoranu? Može! No, jeste li se ikada zapitali može li poslovanje uz glazbu biti lošije? Nažalost, može i to ako se ne pripazi. Izbor ugostitelja ne bi trebao biti koristiti glazbu ili ne, već koju glazbu i kako ju koristiti. Mnogi restorani još uvijek ne promišljaju dovoljno o neraskidivom spoju hrane i glazbe, ali riječ je o bitnom vanjskom faktoru koji čini razliku uz primjerice uslugu i uređenje samog restorana. Zvuk je prva informacija koju mozak o nekom prostoru prima, a prvi dojam je najvažniji. Ne samo to, glazba utječe i mnogo više. Hrvatski građana uz dobru glazbu duže ostaju u lokalima, spremni su potrošiti više, pa čak i platiti više za istu uslugu ukoliko im se sviđa upravo glazba. Rezultati su to istraživanja koje je 2018. godine za HDS ZAMP izradila tvrtka Hendal

Dakle, glazba je ultimativni pojačivač posjeta ugostiteljskim objektima, a gostima ujedno i odličan pojačivač svih osjeta. Na ovom panelu će upravo biti razgovora o tome kako uložiti u pravu glazbu i maksimalno ju u ugostiteljstvu iskoristiti. 

Inače, R’N’B Weekend obuhvaća sve segmente kulture barova i restorana, a namijenjen je svim industrijama vezanim za ugostiteljstvo te najširoj publici zainteresiranoj za kvalitetnu gastronomsku ponudu. Cilj je kroz predavanja, panele, networking i zabavu spojiti sve iz gastronomskog područja i na tri dana postati centar regionalnog ugostiteljskog svijeta. Program Weekenda pogledajte ovdje.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.