x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Predavanje HDS ZAMP-a "Kemija glazbe" o utjecaju glazbe na potrošače

Petak, 17. svibnja u 17:00 sati u Klubu nastavnika na Fakultetu kemijskog inžernjerstva i tehnologije, Marulićev trg 20, Zagreb

HDS ZAMP uključio se na poziv Studentske sekcije Hrvatskog društva kemijskih inženjera i tehnologa u projekt pod nazivom „Kemija svuda oko nas“ u sklopu kojeg će održati interaktivnu prezentaciju „Kemija glazbe: utjecaj glazbe na ponašanje potrošača“.

Hoćemo li u specijaliziranom restoranu francuske kuhinje, uz dobar ambijent, radije posegnuti za skupljom buteljom francuskoga vina nego li za domaćim vinom? Ostajemo li u trgovini u kojoj nam svira glazba koja nam „leži“? Je li nam ugodnije kod zubara kod kojeg svira smirujuća glazba? Hoće li gosti u lokalu s dobrom glazbom ostati duže i naručiti rundu više, i rado se u njega vratiti, pa čak i biti spremni za uslugu platiti i nešto više? Mnoga istraživanja već su ranije pokazala utjecaj glazbe na naše ponašanje i na pozitivan učinak glazbe u ugostiteljskoj ponudi, a znanstvenici posljednjih godina istražuju i njezin utjecaj na biokemijske i kemijske procese u našem organizmu.

U predavanju u sklopu ovoga projekta, upoznat ćemo vas s rezultatima istraživanja, neka od njih je proveo i HDS ZAMP, koja pokazuju da je i kod korištenja glazbe u poslovanju, pogotovo u uslužnim djelatnostima, potrebno obratiti pažnju na to je li ona usklađena s poslovnim interesima i ciljevima. Investicija u glazbu ne mora nužno biti skupa, ali nužno je promisliti koju glazbu se želi i kako koristiti ukoliko želimo da i glazba radi za nas. Osim toga, pokušat ćemo i zajedno s publikom iskusiti i osvijestiti utjecaj glazbe na naš organizam, a time i na naše ponašanje.

Dođite, pridružite nam se i istražimo zajedno kemiju glazbe!

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.