x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

HDS ZAMP partner Međunarodnog dana jazza, 30.4.

U studenom 2011. godine Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO) službeno je 30. travnja proglasila Međunarodnim danom jazza, kako bi istaknula jazz i njegovu ulogu povezivanja ljudi u svim krajevima svijeta. Međunarodni dan jazza okuplja zajednice, škole, umjetnike, povjesničare, akademike i ljubitelje jazza diljem svijeta kako bi proslavili i upoznali jazz i njegove korijene, budućnost i utjecaj.

Vrhunski glazbeni programi ove će se godine održati u 11 gradova širom Hrvatske. Program će se sastojati od “live” koncerata jazz glazbe, edukativnih satova po školama, glazbenih radionica te  radijskih i TV gostovanja.

Hrvatska glazbena unija sa svojim je partnerima, među kojima je i stručna služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja, pripremila programe u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeci, Puli, Šibeniku, Varaždinu, Čakovcu, Karlovcu i Koprivnici.

U Zagrebu će najbolji jazz instrumentalisti, dobitnici Nagrade Status, proći kroz grad svirajući u Old time vozilima, a sve će završiti velikim koncertom Big Banda na Trgu bana Josipa Jelačića, s početkom u 21:30h.

Osijek će glazbenike ugostiti u Slama Land Artu, Šibenik u klubu Azimut, dok će program u Puli početi u 10h na pulskoj tržnici. U Splitu nastupa jazz trio, a u poslijepodnevnim satima jazz kvartet u sklopu promocije knjige “Svaka nota svoje mjesto ima”. Večer pripada nastupu benda Waveform. U Čakovcu će svirati sastavi Dixieland i Scifidelity orchestra,  dok će Varaždin ugostiti Trio Petra Eldana. U Rijeci će glazbenici svirati na Korzu, dok se večernji program nastavlja nastupom u klubu Tunel. Kompletan program možete pronaći na službenim stranicama Hrvatske glazbene unije.

 

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.