x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Kratki pregled: PoMAKK prema pravednom digitalnom tržištu za kreativce

Stručna služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja, organizator MAKK konferencije, objavila je prigodnu brošuru „PoMAKK“ koja donosi pregled aktualnosti s konferencije te sve o važnosti nove EU Direktive za kreativce na digitalnom tržištu.

Međunarodna autorska kreativna konferencija MAKK platforma je susreta kreativaca, ali i kreatora kulturnih politika koji poruke s MAKK-a koriste kao putokaz pri daljnjem odlučivanju. Štoviše, potreba za prihvaćanjem predložene nove EU Direktive o autorskom pravu prvi put je hrvatskoj javnosti predstavljena upravo s pozornice MAKK-a prije nekoliko godina da bi danas, 2019., ušla u mainstream kao gotovo pa civilizacijski minimum digitalnog društva.

„Za nas je MAKK poput točke u kojoj svake godine mjerimo naše prolazno vrijeme. Slušamo vaša razmišljanja te našim aktivnostima i mjerama pokušavamo učiniti prostor u kojem djelujete poticajnijim i bolje organiziranim. Šaljemo na svim razinama poruku da je iznimno važno zaštititi autore u digitalnom vremenu“, poručila je ministrica kulture RH, Nina Obuljen Koržinek.

Uz aktualnosti oko Direktive te pregled nesrazmjera autorskih prihoda na digitalnom tržištu, brošura PoMAKK donosi i ključne točke makkovskih izlaganja, teme iz domaće kulturne i kreativne industrije, razmišljanja o blockchainu i autorskom pravu te izjave zvjezdanih kreativaca koji su obilježili proteklo izdanje MAKK-a.

Cijela brošura dostupna je na linku.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.