x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Iz prve ruke: Radioaktivnost - kako napraviti domaći hit za domaći eter?

Nova radionica edukativnog ciklusa HDS ZAMP-a „Iz prve ruke“ pod nazivom „Radioaktivnost – kako napraviti domaći hit za domaći eter?“ održat će se u dvorani Hrvatskog društva skladatelja (Berislavićeva 9), u utorak, 16. travnja u 18 sati. O konceptu radijskih hitova i kreativnim mehanizmima ovog segmenta glazbene industrije govorit će uspješni hitmejkeri Ante Pecotić, Branimir Mihaljević i Aljoša Šerić koji će otkriti neke – ali ne sve! – tajne svog autorskog zanata.

Bit će riječi o glazbenim i produkcijskim elementima radijskih hitova, glazbenom softwareu i pomagalima, važnosti tekstova, ali i onom nedokučivom faktoru X kojeg ima svaka uspješna pjesma. Naši sugovornici podijelit će svoja iskustva i razmišljanja o radijskim formatima, urednicima i domaćem medijskom prostoru te ponuditi neke praktične savjete za što bolji plasman u eteru. Ako se priča o komercijalnom elementu glazbenog stvaralaštva, nezaobilazna tema je i sustav kolektivne zaštite autorskih prava koji podupire glazbene kreativce i omogućava im daljnje investiranje i nesmetan rad – o tome, ali i brojnim drugim temama, razgovaramo „iz prve ruke“, a za kraj je predviđeno vrijeme i za pitanja iz publike.

Ulaz je slobodan uz prethodnu najavu na press@hds.hr - vidimo se u utorak, 16.4., u 18 sati u dvorani Hrvatskog društva skladatelja (Berislavićeva 9)!

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.