x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

AUTOGRAM: Joško Klarić (bend Ischariotzcky): "Glazba mi predstavlja filter emocija"

Joško Klarić, frontman i autor pjesama benda Ischariotzcky, dao nam je svoj #Autogram uoči promocije debitantskog albuma „Recovery“ u zagrebačkoj Tvornici Kulture, u veljači 2019. godine. Joško je u „Autogramu“ na CMC TV-u otkrio kada se počeo baviti autorskom glazbom, što mu glazba predstavlja i je li teško živjeti ako se baviš smo njome (posebice ako radiš pjesme na engleskom jeziku).

Kroz stvaranje glazbe najviše me zaokupljaju harmonije, svaki proces stvaranja kod mene je različit jer sâm radim kompletnu produkciju“, kaže Joško koji je u razgovoru pojasnio zašto ovaj bend zapravo nije „samo indie pop“ band. 

Zaštita autorskih prava je bitna iz razloga što je sva glazba koja se radi nekakva ostavština autora. Apsolutno je bitno da se ne povrjeđuju prava autora, i ne samo u glazbi, nego i u ostalim umjetnostima“, zaključuje.

U ovom mini video portretu upoznajte Joška i pogledajte video spot za pjesmu „Perfect Sky“ koji je ujedno bio prvi službeni singl ovog originalnog benda iz Brela.

Službena Facebook stranica Ischariotzcky: https://www.facebook.com/ischariotzcky/

Joško Klarić u 60 sekundi 

Autogram gledajte na CMC televiziji od ponedjeljka do petka u 12 sati, subotom i nedjeljom u 12 i 18 sati.

Tko je još sudjelovao u projektu pogledajte OVDJE

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.