x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

AUTOGRAM: Nina Romić: "Glazba je utočište gdje se uvijek osjećam sigurno"

Nina Romić cijenjena je zagrebačka kantautorica čiji je debitantski album „Daljine“ objavljen 2010. godine. Uslijedili su albumi "Ptica" 2012. i "Stablo" 2014., a prošle je godine objavljen album „Sloboda“ s deset autorskih pjesama. Na spomenutom se albumu nalazi i pjesma „Svjetla“ o čijem je nastanku Nina govorila u ovom „Autogramu“ na CMC TV-u i čiji spot gledamo na kraju emisije.

Nina Romić umjetnička je voditeljica projekta „Začarana Močvara“ koji se u zagrebačkoj Močvari organizira (barem) jednom mjesečno, a pruža mladim kantautorima priliku za promoviranje autorske glazbe. Taj je projekt i ove godine podržao HDS ZAMP, sredstvima iz BTL fonda. 

Nina je gostovala u projektu u tjednu od 18. do 24. ožujka 2019. U njezinom mini video portretu doznat ćete od kada se bavi glazbom i što joj ona predstavlja? „Autorska su prava vrlo važna i važno je da autori budu svjesni svojih autorskih prava“, kaže. Može li se u Hrvatskoj živjeti samo od glazbe? Poslušajte što o tome misli ova mlada umjetnica! „Inspiracija? Uvijek trebamo imati oči otvorene jer je tu negdje, oko nas, pjesma“, zaključila je Nina.  

Nina Romić službena web https://ninaromic.com/ 
i Facebook stranica: https://www.facebook.com/ninaromicmusic/
Začarana Močvara: https://www.facebook.com/zacaranamochvara/

Nina Romić u 60 sekundi

 

Autogram gledajte na CMC televiziji od ponedjeljka do petka u 12 sati, subotom i nedjeljom u 12 i 18 sati.

Tko je još sudjelovao u projektu pogledajte OVDJE

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.