x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Tri rapsodije Mateja Meštrovića premijerno u Zagrebu!

Skladatelj, pijanist i dobitnik HDS-ovog natječaja International, Matej Meštrović, predstavit će svoj album "3 Rhapsodies for piano and orchestra" na ekskluzivnoj promociji u zagrebačkoj Laubi, 12. ožujka.

Riječ je o izdanju koje je Meštrović snimio sa Zagrebačkom filharmonijom, uz ravnanje dirigenta Mirana Vaupotića, a na albumu se nalaze tri rapsodije, Dunavska, Kineska i New England - snimanje albuma te zagrebačku promociju financijski su i organizacijski podržali Hrvatsko društvo skladatelja i služba ZAMP, uz partnere iz Motovun film festivala.

"Podrška koju sam dobio od HDS-a i ZAMP-a je pokrenula čitav projekt dajući mi vjetar u leđa. Upravo zahvaljujući natječaju “International” i potpori u iznosu od 150 tisuća kuna, moj izdavač PARMA Recordings uložio je svojih dodatnih 25 tisuća dolara u projekt “3 Rapsodije”. To me, kao profesionalca, pijanista i kompozitora, potaknulo i pružilo mi veliku nadu. Kad postoji zaista kvalitetan projekt, on je kao takav i prepoznat od struke", objasnio je Meštrović kojeg američka kritika već naziva "hrvatskim Johnom Williamsom".

U Laubi će, uz novi album, biti predstavljen i video za "Dunavsku rapsodiju" čiji je Meštrović ujedno i redatelj, a jedan od gostiju bit će i Meštovićev producent iz izdavačke kuće PARMA, Bob Lord.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.