x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Lela Kaplowitz dobitnica potpore na natječaju „International“ Hrvatskog društva skladatelja

Na Natječaj koji je bio otvoren od 3. prosinca 2018. do 14. siječnja 2019., a  kojim se podupire aktivnost hrvatskih skladatelja na međunarodnoj glazbenoj sceni ili tržištu pristiglo je 7 prijava od kojih nositelji dva prijavljena projekta nisu zadovoljili formalne uvjete Natječaja.

Sukladno propozicijama Pravilnika za evaluaciju pristiglih projekata i vrednovanja prilikom  odabira uzimani su u obzir sljedeći parametri:

  • profesionalnost i vjerodostojnost zahtjeva vezano za međunarodni i globalni kontekst
  • umjetnički doseg, organizacijsko i financijsko obrazloženje predloženog projekta
  • transparentnost i dobro gospodarenje raspoloživim sredstvima
  • dosadašnji dosezi, ugled i značaj

Stručno povjerenstvo koje čine Dubravko Majnarić (predsjednik), Matej MeštrovićTomislav Škulić u skladu s propozicijama Natječaja odabralo je autorski projekt Lele Kaplowitz: „TO ONE“ by Lela Kaplowitz kojem će dodijeliti financijsku potporu u iznosu od 150.000,00 kn.

Autorski projekt Lele Kaplowitz obuhvaća izdavanje albuma i  promociju kako u Hrvatskoj tako i u SAD-u u prestižnoj koncertnoj dvorani Carnegie Hall, te Kini i Europi uz snimanje video reportaža 2020/2021. godine. Stručno povjerenstvo je zaključilo da je taj projekt s obzirom na ostale pristigle prijave i projekte, priložio kompletnu dokumentaciju iz koje je vidljivo i dokazano da je 50% troškova projekta već pokriveno iz drugih izvora financiranja, da se radi o autorskom materijalu koji ima argumentirani potencijal da se realizira već u najskorije vrijeme, te da svojim umjetničkim i visoko profesionalno predstavljenim materijalom ima najviše potencijala da predstavi hrvatsko glazbeno stvaralaštvo  na međunarodnoj sceni i na taj način ostvari promociju i prepoznatljivost Hrvatske, njezine kulture, glazbe i identiteta.

Za razliku od ostalih projekata gdje je glavni cilj troškovi produkcije i snimanja, projekt Lele Kaplowitz sadrži i obrazlaže kompletan plasman sadržaja gdje je produkcija snimke početak, a sve daljnje radnje koje su u projektu vrlo obimno razrađene, garantiraju promociju i ciljeve sufinanciranog sadržaja.

Originalni članak

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.