x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

AUTOGRAM: Tibor i Sanin - Silente: "Može se živjeti OD glazbe, ali ne može BEZ glazbe"

Sanin Karamehmedović rođen je 1987., a Tibor Karamehmedović 1991. godine. Za grupu Silente Sanin piše tekstove, a Tibor sklada glazbu. Proces stvaranja pjesama oduvijek ih fascinira. Prvi nastup imali su 23. kolovoza 2006. i tada su odsvirali prvu autorsku pjesmu. Redatelj i glumac Dejan Aćimović redatelj je spota za njihov prvi singl "Terca na tišinu" koji je objavljen u veljači 2013. godine. Krajem studenog 2013. grupa je održala prvi samostalni koncert u velikom pogonu Tvornice kulture u Zagrebu. Potom je njihov album "Lovac na čudesa", na kojem svu glazbu i tekst potpisuju Sanin i Tibor, a produkciju Nikša Bratoš, bio najprodavanije domaće izdanje na Top listi prodaje.

Drugi album "Neće rijeka zrakom teći" objavljuju 2015. godine. Silente je 8. srpnja 2016. prestao s radom da bi se ponovno okupio u studenom 2017. godine. U subotu 17. studenog 2018. u Domu sportova u Zagrebu Silente (koji čine Silente Tibor, Sanin, Ivuša Gojan, Doris Kosović i Šimun Končić) održat će veliki koncert koji je ujedno i promocija novog albuma "Malo magle, malo mjesečine". U pripremama tog velikog, povratničkog koncerta, pozvali smo Tibora i Sančija u ovaj #Autogram. U videu Tibor govori o glazbi: "Nema boljeg posla na svijetu!", a Sanči stvaranje pjesama opisuje kao teren na kojem gubi, dobiva, ima svoju ekipu i na kojem bi htio ostati. Koji ih trenutak u procesu stvaranja najviše veseli? Što im uopće znači bavljenje glazbom i kako je opisuju? Pogledajte!

 

 

Tibor i Sanči u 60 sekundi:

 

 Autogram gledajte na CMC televiziji od ponedjeljka do petka u 12 sati, subotom i nedjeljom dvokratno.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.