x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Radionica Iz prve ruke: Kako do love od YouTubea?

Stručna služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja najavljuje novu radionicu ciklusa „Iz prve ruke“ – u utorak, 6.11., u 18 sati u dvorani HDS-a (Berislavićeva 9), autori i glazbenici imat će priliku saznati na koji način mogu početi zarađivati od svoje glazbe na YouTubeu.

Prezentaciju s primjerima „iz prve ruke“ vodit će glazbenik i autor Konrad Lovrenčić (Elemental, Mixed up Mary, Kries, Chui) te Ante Zvonimir Stamać (artist manager i booker Elemental, Edo Maajka, Kandžija).

Uz svoju primarnu ulogu promotivnog video kanala i mreže za virtualnu interakciju s fanovima, YouTube za neke glazbenike može postati i izvor (dodatne) zarade. Iako su, za većinu, ti iznosi ipak simbolični, postoje načini kojima se može unaprijediti pojavnost glazbenika na tom popularnom servisu, kao i povećati zarada.

Kako pravilno postaviti svoj YouTube kanal, na koji način ga promovirati, kakav sadržaj najbolje prolazi te koji su sve modeli monetizacije dostupni, saznat ćemo od Konrada i Ante Zvonimira od kojih ćemo „iz prve ruke“ dobiti i uvid u online funkcioniranje Elementala. Radionica je namijenjena autorima i glazbenicima različitih generacija, kako onima koji surađuju s nekom od diskografskih kuća, tako i onima koji su se odlučili za nezavisni, DIY pristup.

Ulaz je slobodan uz prethodnu najavu na press@hds.hr - vidimo se u utorak, 6.11., u 18 sati u dvorani Hrvatskog društva skladatelja (Berislavićeva 9)!

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.