x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Doprinos globalne autorske zajednice ciljevima UN-a

Jean-Michel Jarre, kao predsjednik Međunarodne konfederacije društava autora i skladatelja (CISAC), te njezin direktor Gadi Oron i predsjednik Upravnog odbora Eric Baptiste susreli su se početkom tjedna u New Yorku s Glavim tajnikom Ujednjenih naroda Antóniom Guterresom.

Snaga kreativaca koji su pokretači gospodarskog razvoja i uloga CISAC-a u globalnoj promociji gospodarskog i kulturnog razvoja, te pronalaženje globalnog rješenja za očuvanje i poštivanja prava kreativaca i na digitalnom tržištu u sklopu UN-ove Agende 2030. za održiv razvoj, bile su glavne teme susreta.

Naime, izazovi s kojima se u današnjem digitalnom svijetu kreativci susreću, a koje upravo Jean-Michel Jarre često ističe, stvaraju sve veću potrebu pronalaženja globalnog rješenja. Agenda 2030. za održiv razvoj predstavlja globalnu političku platformu za rješavanje brojnih izazova današnjice. Jedan od ciljeva ovog program je i promicanje održivog i uključivog gospodarskog razvoja i rasta uz osiguranje zaposlenosti i pristojnih uvjeta rada za sve. Upravo u sklopu ovoga cilja i UN je prepoznao važnost promicanja kreativnosti i inovativnosti i razvoja politika koje bi za tim išle.

Kao globalni glas autora i kreativaca, CISAC snažno podupire provedbu temeljnih načela koja su u sklopu spomenute Agende 2030. utvrdili Ujedinjeni narodi. Stoga je ovo i bila prilika da zajednički istraže mogućnosti jačanja i širenja dosadašnje suradnje. Autorska društva diljem svijeta okupljena u svoju krovnu svjetsku konfederaciju svakako su zainteresirana za vlastiti doprinos ciljevima Agende vezanim uz rad i gospodarski razvoj te promicanje važnosti kreativnosti i inovativnosti.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.