x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

7 razloga zašto koristiti online uslugu Moj profil ZAMP-a

Upravo ste primili finalni master svoje nove pjesme, osmijeh vam ne silazi s lica i jedva je čekate objaviti na društvenim mrežama i radijskim postajama. Kako biste joj osigurali „miran i lagodan život“, pjesmu, naravno, prijavljujete i u bazu HDS ZAMP-a putem online usluge „Moj profil“ dostupne na službenim stranicama. Riječ je o značajki koju je služba ZAMP pokrenula u ožujku 2014. godine ubrzavši i olakšavši komunikaciju službe i članova, autora i nositelja prava.

Možda vaši kolege još uvijek koriste poštu ili, daleko bilo, svoje pjesme i dalje ne prijavljuju – upravo za njih donosimo sedam razloga zašto koristiti ovaj online alat...

1. Everybody's doing it...

Po posljednjim podacima, online uslugu „Moj profil“ tijekom prošle godine koristilo je ukupno 2248 autora i nositelja prava. Ta brojka neprestano raste zajedno s petstotinjak novih autora godišnje koji daju svoju punomoć HDS ZAMP-u. U istom razdoblju prijavljeno je ukupno 6234 novih glazbenih djela ili, u prosjeku, čak 17 novih pjesama dnevno!

2. Jednostavnost prije svega!

Online obrazac jako je jednostavan i zapravo „glumi“ onaj papirnati obrazac za prijave, s istim rubrikama za ispunjavanje. Dapače, više nije potrebno ispunjavati notno crtovlje ili se gnjaviti s „prženjem“ pjesme na CD, pa slanjem poštom itd. Popunite podatke o pjesmi, nositeljima autorskih prava, uploadate mp3-cu i gotovi ste dok ste rekli „zamp“!

3. Specifikacije na jednom mjestu

Sve vaše dosadašnje specifikacije dostupne su na podstranici pod nazivom, hm, „Specifikacije“. Tamo možete pronaći sve detalje o svim dosadašnjim obračunima malih, mehaničkih i digitalnih prava, kao i naknade pristigle iz inozemnih društava.

4. ... ali i emitiranja!

Posebno zanimljiva i posjećena podstranica „Mog profila“ su „Izvedbe“ na kojima možete pronaći podatke o emitiranju svojih pjesama na radijskim i televizijskim postajama unazad posljednjih sedam godina. Ova značajka posebno je korisna ukoliko želite steći uvid koliko se vaše pjesme emitiraju u pojedinim regijama i gradovima, uoči koncerta, promocije novog albuma i slično.

5. Briga o vlastitom stvaralaštvu

Imate saznanja o korištenju vaših djela, a voljeli biste to provjeriti? Ništa lakše, upišete podatke s kojima već raspolažete, a Odjel članstva provjerit će javne izvedbe i emitiranja u Hrvatskoj i inozemstvu.

6. Odjel članstva HDS ZAMP-a, uvijek na raspolaganju...

Ljubazni djelatnici Odjela članstva HDS ZAMP-a na raspolaganju su vam svakim radnim danom, od 8 do 16 sati u zagrebačkoj poslovnici, u Heinzelovoj 62a. Ukoliko ste van Zagreba ili vam se taj dan jednostavno ne izlazi iz kuće, Odjel možete kontaktirati i putem „Mog profila“. Ukoliko namjeravate uslugu koristiti po prvi put, pristupne podatke možete zatražiti mailom.

7. Majka Zemlja će vam biti zahvalna!

Uvođenjem online usluge smanjili smo broj papira koje šaljemo sa specikacijama obračuna, kao i broj obrazaca koje koristimo pri prijavi novih djela. Uštedjeli smo vam vrijeme, gorivo, javni prijevoz... Brinemo za okoliš, ali i vaš budžet!

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.