x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Alka i Meritas na 3. Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva

HDS ZAMP partner je i ovogodišnjeg, trećeg po redu, Festivala dječjeg glazbenog stvaralaštva u organizaciji Glazbene udruge Opus, a koji će se održati 16. i 17. svibnja u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Ove godine festival će okupiti 26 različitih ansambala osnovnih škola iz cijele Hrvatske i hrvatskih škola iz inozemstva, a gotovo 700 djece predstavit će svoje talente koje razvijaju u sklopu izvannastavnih glazbenih aktivnosti u svojim osnovnim školama. Talenti se odnose na glazbeno stvaralaštvo u najširem smislu: od skladanja, pjevanja i sviranja do pripreme i izvedbe vjerojatno najkompleksnijeg glazbeno-scenskog djela – mjuzikla.

Kao i prijašnjih godina škole se natječu u tri kategorije: Mjuzikl, Mladi autori i Školska mjuza, a o pobjedniku festivala odlučuje stručno prosudbeno povjerenstvo. Ove godine djeca će izvesti 5 mjuzikala, 15 skladbi „školske mjuze“ i 6 autorskih dječjih skladbi!

U povjerenstvu će ove godine ispred HDS ZAMP-a biti, i s djecom se družiti, poznate hrvatske glazbenice i autorice Meri Jaman i Anita Valo (Meritas) i Alka Vuica, koje su rado prihvatile sudjelovanje u ovom Festivalu koji predstavlja male velike umjetnike i njihove talente.

U okviru festivala, za djecu smo i ove godine organizirali edukativne radionice o autorskom radu i pravu, osmišljene tako da ojačaju njihovo vrednovanje svog ali i tuđeg kreativnog rada ali i da ih potaknu da koriste svoju kreativnost i ljubav prema stvaranju.

Veselimo se i ove godine festivalu koji u najboljem svjetlu pokazuje raznolikost dječje mašte i predanost glazbenoj izvedbi, a koji je prošle godine oduševio Gorana Karana i Antu Casha. Pridružite nam se u publici!

Za više informacija posjetite: http://www.glazbenaudrugaopus.hr/festival-djecjeg-glazbenog-stvaralastva/ ili kontaktirajte info@glazbenaudrugaopus.hr

Prijenos izvedbi Festivala pratite ovdje: https://dai.ly/x6jhl56

Youtube: https://goo.gl/zrHEB2

Facebook: https://goo.gl/Mwj9x4

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.