x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

HDS ZAMP glazbeni partner Projekta Ilica

Stručna služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja glazbeni je partner Projekta Ilica Q'ART koji će od 18. do 25. svibnja oživiti ovu zagrebačku ulicu i njene zapuštene i neiskorištene prostore. Riječ je o multidisciplinarnom projektu koji okuplja predstavnike različitih grana kulturne i kreativne industrije – brojni performansi, koncerti, izložbe, radionice, književni programi i programi za djecu ukazat će na potrebu revitalizacije napuštenih prostora u središtu grada, ali i potaknuti zajednicu na aktivniju ulogu u kreiranju urbanog okruženja.

HDS ZAMP organizator je glazbenih događanja u sklopu Q'ART-a koja će spojiti dva naoko nespojiva glazbena pravca: klasiku i elektroniku. Riječ je o posebnim izvedbama kojima će mladi predstavnici ovih žanrova izaći u zajednicu i javni prostor te predstaviti svoje glazbeno umijeće i autorski rad.

Klasiku će zastupati nadareni solisti, nagrađeni na Natjecanju Papandopulo koje okuplja glazbene umjetnike do 35 godina starosti. Susretljivošću Župe Sv. Blaža, posjetitelji će u djelima klasičnih skladatelja uživati u jedinstvenom ambijentu kapelice Sv. Roka u sklopu Rokovog perivoja.

Elektronskim beatovima i zaraznim grooveom, posjetitelje Britanskog trga rasplesat će pak mladi ambasadori elektronske glazbe okupljeni oko portala Klubskascena i nagrade Ambasador koja se dodjeljuje uz potporu HDS ZAMP-a. Zajednički nazivnik svih glazbenih aktera nadolazećeg Q'ART-a je poletna kreativnost koja ne poznaje žanrovske ni stilske granice.

Uz HDS ZAMP, u projektu, između ostalih, sudjeluju Akademija likovne umjetnosti, HKKKKI – Hrvatski klaster konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija, Zagreb film festival, Knjižni blok, Jazz orkestar HRT-a, Arhitektonski fakultet Zagreb i mnogi drugi.

Više o programu saznajte na linku - vidimo se u Ilici!

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.