x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Matej Meštrović dobitnik potpore na natječaju «International» Hrvatskog društva skladatelja

Na Natječaj koji je bio otvoren od 4. prosinca 2017. do 16. siječnja 2018., a  kojim se podupire aktivnost hrvatskih skladatelja na međunarodnoj glazbenoj sceni ili tržištu pristiglo je 7 prijava od kojih nositelji tri prijavljena projekta nisu zadovoljili formalne uvjete Natječaja.

Sukladno propozicijama Pravilnika za evaluaciju pristiglih projekata i vrednovanja prilikom  odabira uzimani su u obzir sljedeći parametri:

  • profesionalnost i vjerodostojnost zahtjeva vezano za međunarodni i globalni kontekst
  • umjetnički doseg, organizacijsko i financijsko obrazloženje predloženog projekta
  • transparentnost i dobro gospodarenje raspoloživim sredstvima
  • dosadašnji dosezi, ugled i značaj

Stručno povjerenstvo koje čine Tonči Huljić (predsjednik),  Silvije Varga i Tibor Szirovicza u skladu s propozicijama Natječaja odabralo je autorski projekt Mateja Meštrovića – 3 Rapsodije za klavir i orkestar kojem će dodijeliti financijsku potporu u iznosu od 150.000,00 kn.

Riječ je o projektu koji obuhvaća snimanje sa Zagrebačkom filharmonijom, koncertnu promociju u Hrvatskoj, ali i u SAD-u u prestižnoj dvorani Carnegie Hall, objavljivanje i distribuciju snimljenog materijala na svim digitalnim platformama  u svijetu u izdanju PARMA Recordings i u suradnji s NAXOS America. Stručno povjerenstvo je zaključilo kako ovaj projekt svojim umjetničkim i profesionalno predstavljenim materijalom može doprinijeti promociji glazbenog stvaralaštva hrvatskih autora na međunarodnoj sceni, a ujedno ostvariti i prepoznatljivost Hrvatske, njezine kulture, glazbe i identiteta.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.