x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Neno Belan i Fiumensi u Hrvatskoj Kostajnici priređuju najbolji provod

Caffe bar Kostarika iz Hrvatske Kostajnice pobjednik je natječaja HDS ZAMP-a  „Najbolja glazba za najbolji provod“ koji je tijekom prosinca na društvenim mrežama organiziran za ugostitelje koji učinkovito koriste glazbu i urednim plaćanjem naknada za prava autora i glazbenika poštuju njihov rad.

U natječaj su se uključili ugostitelji iz različitih područja Hrvatske, a pobjednik natječaja i osvajač nastupa Nene Belana i Fiumensa, uz svu potrebnu tehničku podršku, je caffe bar „Kostarika“ čija je objava prikupila čak 24.685 lajkova. U njihovu kampanju kroz mnoštvo dijeljenja objave uključili su se stanovnici Kostajnice, ali i sam Grad.

Ovom nastupu vesele se i Neno i Fiumensi: „Drago mi je vidjeti interes ugostitelja iz cijele Hrvatske za ovu nagradni igru HDS ZAMP-a. Velik interes znači i razvijenu svijest o važnosti glazbe u poslovanju kafića, restorana i klubova. Važno mi je to i kao glazbeniku, ali i kao posjetitelju svojih omiljenih mjesta u kojima pijem kavu ili se družim s prijateljima. Većinu tih mjesta odabrao sam upravo zbog glazbe koja se tamo pušta! Hvala stručnoj službi ZAMP što je za najbolji provod odabrala glazbu mojih Fiumensa i mene, veselimo se nastupu i tulumu!“, izjavio je Belan.

„Čestitamo caffe baru Kostarika i svim dobitnicima ostalih nagrada. Ovo je prvi put da smo priredili ovakav natječaj za ugostitelje koji koriste glazbu i uredno za takvo korištenje imaju odobrenje autora. Kao most između autora i glazbenika i onih koji glazbu koriste, htjeli smo i ovim natječajem osvijestiti glazbu kao učinkoviti alat u poslovanju (posebice u turizmu i u ugostiteljstvu), a autorske naknade kao vrlo isplativu investiciju. Činjenica da su se u natječaj uključili ugostitelji iz različitih krajeva Hrvatske, posebno veseli“, istaknuo je glavni direktor HDS ZAMP-a Nenad Marčec.

Drugu nagradu i organiziranje glazbene večeri uz tehničku potporu osvojio je caffe bar Lania iz Belog Manastira, a osvajači ostalih nagrada su:

Restoran Grešna gorica, Desinić – set od 10 originalnih CD-a hrvatskih glazbenika po vlastitom izboru;

Restoran hotela Panorama, Prelog - 4 karte za koncert hrvatskog glazbenika ili grupe koji se održava u Hrvatskoj;

Caffe bar Palace, Vinkovci - 4 karte za koncert hrvatskog glazbenika ili grupe koji se održava u Hrvatskoj;

Bistro i noćni bar Dijana, Trnovec Bartolovečki - 2 karte za koncert hrvatskog glazbenika ili grupe koji se održava u Hrvatskoj;

Kovač čarda, Suza - 2 karte za koncert hrvatskog glazbenika ili grupe koji se održava u Hrvatskoj;

Insomnia Club & Lounge bar, Rijeka - 2 karte za koncert hrvatskog glazbenika ili grupe koji se održava u Hrvatskoj.

Čestitamo svim dobitnicima nagrada i drago nam je da koriste glazbu tako da ona radi za njih. Svakako, javit ćemo i kakav su provod u caffe baru Kostarika u Hrvatskoj Kostajnici priredili Neno Belan i Fiumensi. Pratite nas i dalje!

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.